ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці проводять обшук у заступниці головреда Національного радіо (оновлено)

15.11.2017, 14:31
Фото - Фейсбук Світлани Мялік

Заступниця головного редактора Національної радіокомпанії України Світлана Мялік заявляє про те, що співробітники прокуратури прийшли до неї з обшуком. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Вона пов'язує обшук зі своєю професійною діяльністю.

В останній час я почала курувати напрям спецпроектів на Укррадіо. Зокрема, журналістських розслідувань. Останній час мала погрози на свою адресу. Йдеться про тіньові схеми щодо не надходжень коштів до бюджету", - написала вона.

В коментарях під своїм постом вона додала, що “шукають флешки, телефони, ноутбук”.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська звернулась в коментарях до Світлани Мялік, зазначивши, що “ти знаєш з чим це пов'язано - і точно не з тобою, і не з твоєю професійною діяльністю!”.

За словами речниці спецслужби, “справа по її родичу в прокуратурі”.

В коментарі ІМІ Світлана Мялік повідомила, що обшук наразі триває, до неї прийшло п’ятеро правоохоронців.

При цьому вона зазначила, що правоохоронці нічого не пояснили, з чим пов’язаний обшук. “Вони чітко мені не пояснювали. Сказали, що шукають інформаційні носії, текстові документи”, - сказала Світлана.

Журналістка зауважила, що останнім часом отримувала погрози. Зокрема, зазначила вона, на її машині спочатку писали нецензурні слова, а потім розбили машину і вона вимушена була її ремонтувати. “Не виключаю, що це пов’язано з журналістською діяльністю і тим розслідуванням, що проводжу”, - сказала вона, додавши, що поки не хоче коментувати, про кого саме проводить розслідування.

Також вона не виключає, що до неї прийшли з обшуком у справі одного з її родичів, але дивується, яке вона має відношення до цього. “Можливо, це пов’язано з діяльністю когось з моїх родичів, але прийшли з обшуком саме до моєї квартири”, - сказала Мялік.

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі “Українській правді” заявила, що обшук проходить не у журналістки, а у її брата.

“Я не знаю, чи в неї. Наскільки я знаю, він мав проходити у її брата. Можливо, якщо вони живуть в одній оселі… Але її професійна діяльність точно ніякого відношення до цього не має”, - сказала Гітлянська.

Мялік спростувала твердження СБУ, що нібито обшук проходить не у неї, а у брата.

“Обшук проходить саме у мене, в ухвалі Печерського суду значиться моє ім'я”, - сказала журналістка.

Вона пояснила, що її брат очолює відділ по боротьбі з незаконним обігом акцизних товарів ОБНОТ Києва і його, можливо, підозрюють у тому, що він надав їй інформацію для розслідування.

“У моєму розслідуванні якраз йдеться про роботу тіньових схем у ОБНОТі. Я вважаю, що це певною мірою тиск”, - сказала Мялік.

Олена Гітлянська у коментарі сайту “Суспільне мовлення” повідомила, що цю справу розслідує Генпрокуратура. СБУ лише допомагає.

“Справу веде Генеральна прокуратура щодо її близького родича. СБУ лише супроводжує слідчі дії прокуратури. Ми здійснюємо підтримку слідчих дій Генпрокуратури. Це звичайна практика, дуже часто співробітників СБУ залучають до оперативних дій охоронних органів. Обшук проводять слідчі прокуратури. Ми просто допомагаємо”, – сказала речниця СБУ.

У СБУ не пов'язують обшук з професійною діяльністю Світлани Мялик. “Це точно не пов’язано з нею та її журналістською діяльністю. Якщо твій родич журналіст, це не індульгенція, що твій родич може робити кримінальні речі”, – наголосила Гітлянська.

Світлина від Svetlana Mialyk.Світлина від Svetlana Mialyk. Фото - Фейсбук Світлани Мялік Скріншот - Страна.ua
Liked the article?
Help us be even more cool!