ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повідомлено підозру чиновниці, що незаконно звільнила головреда газети "Роз-інформ"

08.11.2017, 14:09

Правоохоронці повідомили про підозру заступниці голови Розівської районної ради (Запорізька область), яка з особистих мотивів незаконно звільнила редакторку районної газети. Про це повідомляється на сайті прокуратури Запорізької області.

Підозру у вчиненні кримінальних правопорушеннь, передбачених ч. 1 ст. 172, ч. 3 ст. 382 КК України громадянці Х. повідомлено 1 листопада.

Кримінальне провадження за фактом незаконного звільнення головного редактора газети за ч. 1 ст. 172 КК України та не виконання рішення суду за ч. 3 ст. 382 КК України посадовою особою Розівської районної ради здійснює Куйбишевський відділ Бердянської місцевої прокуратури Запорізької області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що заступниця голови Розівської райради з особистих мотивів своїм розпорядженням у порушенні вимог ст. 39-1 КЗпП України, п. 7 ч. 1 ст. 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 43 Конституції України та ст. 21 КЗпП України незаконно звільнила редактора газети Розівського району. Також, “демонструючи явну неповагу до суду та ігноруючи прийняте ним рішення, в порушення ст. 129-1 Конституції України, використовуючи своє службове становище, умисно, з метою перешкоджання виконанню рішення суду не передавала провідному спеціалісту відділу фінансового забезпечення постанову державного виконавця”.

Санкція за вчинені злочини передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, конфлікт між районною радою і редакцією “Роз-інформ” триває вже близько року, колишня заступниця голови райради вимагала показувати сторінки видання перед друком.

Згодом у редакції виникли складності із роздержавленням, у січні було звільнено головну редакторку газети “Роз-інформ” Людмилу Подрєз та призначено виконувача обов’язків без згоди колективу.

“Роз-інформ” утратив доступ до банківських рахунків, а відтак – можливість друкувати газету.

Утім, “Роз-інформ” таки увійшла до переліку ЗМІ, які оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування.

Liked the article?
Help us be even more cool!