ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портал "Твоє місто.Чернівці" призупинив діяльність через втручання в редакційну політику

13.04.2018, 10:31
Фото - detector.media

У Чернівцях призупинило активну діяльність громадське медіа “Твоє місто. Чернівці”. Про це йдеться у заяві редакції та наглядової ради медіа-хабу “Твоє місто”.

“Наглядова рада медіа-хабу “Твоє місто” вважає за необхідне повідомити, що у зв’язку з принциповими розбіжностями у підходах до функціонування незалежного медіа в засновників “Твого міста” та партнерів видання “Твоє місто. Чернівці” – представників чернівецького бізнесу, ми призупиняємо активну діяльність нашого медіа у місті Чернівці”, - йдеться у заяві.

У заяві зазначено, що “Твоє місто. Чернівці” є незалежним міським медіа, однією з основних цінностей якого є відповідальність перед аудиторією. “Ми вважаємо неприпустимим втручання або вплив на редакційну політику, що суперечить цій основоположній цінності”, - йдеться у заяві.

У Чернівцях “Твоє місто” продовжує працювати, але в обмеженому режимі, з меншою кількістю контенту та журналістів. Однак редакція сподівається, що це тимчасова ситуація, яка вирішиться, і журналісти видання надалі створюватимуть “якісний та незаангажований інформаційний продукт для чернівчан”.

Заявники зазначають, що за перші два місяці діяльності “Твого міста” у Чернівцях отримали серйозний кредит довіри від чернівчан, майже 3500 з яких підписались на їхню сторінку у Facebook, доступ до якої у редакції тимчасово втрачений.

У заяві зазначено, що “Твоє місто. Чернівці” пише про інновації, якість життя, економіку, стиль, урбаністику Чернівців і працює виключно в інтересах аудиторії. Водночас редакцію не цікавлять непредметні політичні заяви.

“Ми віримо, що громада міста може розвиватись тільки за умови, що вона отримує повну, об’єктивну та збалансовану інформацію. З дня заснування "Твоє місто. Чернівці" висвітлювало події та процеси відповідно до міжнародних журналістських стандартів і продовжує це робити надалі. Нас не цікавлять непредметні політичні заяви та гучні події, що не становлять доданої вартості для людей, які читають нас щодня”, – йдеться у заяві.

Редакція просить вибачення в аудиторії за те, що “не врахували усі можливі ризики при поширенні досвіду творення незалежного локального медіа у Чернівцях, та спробуємо виправити це у найближчому майбутньому”.

Також заявники будуть вдячні за будь-яку підтримку від людей, які зацікавлені в якісному медіа у Чернівцях.

В коментарі ІМІ головна редакторка видання Христина Гаврилюк повідомила, що інвестори видання хотіли мати можливість безпосередньо впливати на редакційну політику.

“Принципові розбіжності з інвесторами виникли у баченні того, якою має бути функціональна структура медіа. А також, через нерозуміння однієї зі сторін-партнерів, що фінансували медіа, чому адміністративні функції, пов’язані із комерцією та рекламою, і редакторські функції мають виконувати різні люди, які не підпорядковуються один одному. Інвестори хотіли мати можливість безпосередньо комунікувати із журналістами в редакції та висловлюватись, що їм подобається, а що – ні. На мою думку, це порушує базові принципи існування незалежного медіа, адже такі речі є тенденційними і згодом могли призвести до сильнішого впливу”, - розповіла Гаврилюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!