ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко вважає неможливим підтримати петицію про розблокування “Вконтакте”

30.06.2017, 11:57

Президент України Петро Порошенко вважає неможливим підтримання електронної петиції щодо скасування блокування інтернет-ресурсу “Вконтакте”. Про це йдеться у його відповіді, оприлюдненій на сайті глави держави.

“Зазначаю, що російський холдинг “Mail.ru Group”, до складу якого входять товариства з обмеженою відповідальністю “Мэйл.РУ ГРУП”, “Вконтакте”, “Мейл.РУ Україна”, “В Контакті”, а також група компаній “Яндекс” та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян”, - зазначив президент.

За його словами, ці компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України.

“Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України”, - повідомив Порошенко.

Також глава держави вважає, що контентне наповнення цих ресурсів спрямоване на намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу й повалення державної влади, перешкоджання Україні на шляху до європейської спільноти, а тому загрожує інформаційній безпеці держави.

Крім того, Порошенко заявив, що групами компаній “Mail.ru Group” та “Яндекс” здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет, монополізації ринку онлайн-сервісів.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

СБУ разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування російських соцмереж і сервісів.

Liked the article?
Help us be even more cool!