ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Понад тиждень сепаратисти тримають у Слов'янську стрімера, який транслював штурм СБУ

22.04.2014, 14:57

13 квітня увечері в Слов'янську (Донецька область) з власної квартири вивели Артема Дейнегу - громадського журналіста, який транслював в інтернет штурм сепаратистами будівлі міського управління СБУ.

Увечері до нього в квартиру прийшов невідомий чоловік, змусив припинити зйомку і пройти з ним. Як виявилося, Дейнегу забрали у будівлю СБУ і досі не відпустили. Про це "Комсомольській правді в Україні" повідомила дівчина Артема Яна Плотнікова.

Будинок, де хлопець живе зі своїми батьками, знаходиться навпроти будівлі міського управління СБУ. На балконі з одного боку він поставив планшет з видом на нього, а з іншого - вебкамеру з видом на барикади на перехресті. Налагодив трансляцію на один з порталів і мовив. Раптово близько сьомої години вечора до Артема прийшов невідомий чоловік і змусив закінчити мовлення.

“У 5 вечора він був ще на зв'язку. Потім написав мені, що ліг відпочити. А близько 7 вечора у відео-трансляції стало чути розмову з незнайомою людиною. Чоловік просив перестати знімати відео і кілька разів просив пройти з ним. Куди - не говорив, але наполягав. Артем і його мати були проти. Потім цей чоловік сам взяв планшет і став висмикувати шнури, відключати відеотрансляцію”, - розповіла Яна.

З моменту затримання зв'язку з Дейнегою немає, мобільний телефон відключений.

За словами друзів Артема Дейнеги, він виступав за єдність країни, але свою думку не висловлював публічно. Ні в яких мітингах не брав участь, ні з ким не сперечався. Мета, з якою він знімав відео - показати, що насправді відбувається в його місті. Молодий чоловік працює програмістом в краматорській IT-компанії.

Як розповіла в коментарі ІМІ Яна Плотнікова, матері Артема вдалося 21 квітня поспілкуватися з координатором сепаратистів, який пообіцяв Артема відпустити. Проте, коли, невідомо.

“Мамі вдалося поговорити з координатором цих сепаратистів. Вони вдвох переговорили. Вже не вперше він каже, що Артем живий-здоровий, його не б’ють, годують як і всіх затриманих. Увечері їх виводять на прогулянку. Цей координатор обіцяв відпустити Артема, проте конкретну дату не називав. Він каже: “Коли все заспокоїться, коли почнуть розбирати барикади”. Тобто, не зрозуміло, чи це займе два-три дні, чи два-три тижні”, - розповіла Яна.

Liked the article?
Help us be even more cool!