ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська журналістка заявила про перешкоджання та поскаржилась у поліцію

02.05.2018, 15:09
Фото - Людмила Стельмах

Кореспондентка газети “Полтавська думка” Людмила Стельмах звернулась до ГУНП в Полтавській області з заявою про злочин щодо неї з боку заступника директора комунального підприємства “Щит Миргородщини” Віктора Костенка та просить відкрити кримінальне провадження за фактом погроз та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це вона повідомила ІМІ, надавши копію заяви.

За її словами, 24 квітня вона як журналіст перебувала в Миргороді, куди приїхала висвітлювати хід судового засідання. Посадовець, йдеться в заяві, намагався вихопити в неї з рук фотоапарат, коли вона фотографувала за рогом будівлі Миргородського міського райсуду групу працівників “Щита Миргородщини”, що також прийшли на судове засідання.

“Та коли я підійшла, щоб зробити фото “щитовців” для репортажу (вулиця, публічне місце), чоловік у чорній куртці з коричневим оздобленням та чоловік у чорній куртці з шевроном-гербом у синюватих кросівках кілька разів показали мені “факи”. Пізніше мені сказали, що це був директор КП “Щит Миргородщини” Сергій Осипов та працівник КП Ярослав Плакса. Побачивши, що я сфотографувала С. Осипова, який демонструє непристойний жест, заступник директора КП “Щит Миргородщини” Віктор Костенко (чоловік у чорній шкіряній куртці й білій сорочці) кинувся до мене, щоб вихопити з рук фотоапарат, з криком: “А хто тобі разрішав мене фотографіровать?! Я на тебе в суд подам!” Він мало його не вихопив, я вчасно відсмикнула руку”, - написала в заяві журналістка.

Вона також додала, що під час перерви судового засідання почула розмову Віктора Костенка з головою Громадської ради при Миргородській РДА Володимиром Марцинковським. Під час розмови, за словами журналістки, Костенко говорив про можливе застосування до неї фізичної сили.

“Я побачила, як біля ґанку будинку суду до голови Громадської ради при Миргородській РДА Володимира Марцинковського підійшов Віктор Костенко. Я знаходилася неподалік і почула початок їхньої розмови: “Ти приструни свою Кучеренчиху! Бо нам совітували балаклави понадівати та віддухопелити її, щоб не писала про “Щит…” і не трогала мене”... Невдовзі до мене підійшов стривожений В. Марцинковський і розповів усю розмову, в т.ч. й про ті слова Віктора Костенка, які і я особисто чула”, - йдеться в заяві Стельмах.

Журналістка зазначає, що раніше вже відчувала тиск з боку Віктора Костенка та вважає такі його дії реакцією на її критичні матеріали. “Знаючи про численні протиправні й аморальні діяння Віктора Костенка як одного з керівників КП “Щит Миргородщини”, про які я писала в статті “Чим відрізняється “Щит Миргородщини” від бандитів з великої дороги?”, я не сумніваюся в тому, що він може реалізувати свої погрози за критику в публікаціях", - зазначає вона у заяві.

Людмила Стельмах просить поліцію не передавати справу на розслідування до Миргородського РВ Нацполіції, оскільки не довіряє його співробітникам.

Крім того, вона просить поліцію порушити адміністративне провадження щодо дій працівників КП “Щит Миргородщини” Сергія Осипова та Ярослава Плакси, які показали їй непристойний жест, за ст. 173 ("Дрібне хуліганство") Кодексу про адміністративні порушення.

На її думку, непристойний жест чоловіки показали їй, “вірогідно, з мотивів незадоволення моєю критичною статтею про деякі факти діяльності КП “Щит Миргородщини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!