ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила ще одну справу про напад на журналістів "Наших грошей"

02.04.2018, 11:07

Поліція закрила кримінальне провадження про пограбування знімальної групи телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом” одним з охоронців елітного містечка під Харковом під час зйомки 10 квітня 2017 року маєтку народного депутата з “Народного фронту” Ігоря Котвіцького, повідомляє Bihus.info.

Як пише видання, цю інформацію харківські слідчі і прокурори приховували майже чотири місяці - з грудня 2017 р. Лише наприкінці березня 2018 р., після низки звернень, редакція дізналася про закриття провадження і отримала копію відповідної постанови.

Справу про напад закрили 4 грудня 2017 р. постановою старшого слідчого СВ Харківського ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції Пілюшенко Ю.М. Провадження було кваліфіковане за статтями 186. ч. 2 (грабіж, поєднаний з насильством) і ст. 171 ч. 1 (умисне перешкоджання законній профдіяльності журналістів) КК України.

Слідчий Пілюшенко вирішив, що у діях нападника немає складу кримінальних правопорушень.

“Постанова про закриття провадження зобов’язувала направити її копію потерпілому і заявнику. Однак слідчий тримав її в секреті від потерпілих з грудня 2017 р. Лише наприкінці березня, після низки звернень журналістів до міської та обласної прокуратури, редакція дізналася про закриття справи і отримала копію постанови”,  - зазначає видання.

Також, за інформацією видання, жодних слідчих дій, окрім відбирання заяв і відеодоказів у день нападу, зі знімальною групою не проводилося, навіть після звернень потерпілих з проханням зробити це.

Крім того, видання зауважує, що планшет, який охоронець елітного маєтку відібрав у журналістів, знімальній групі навіть не повернули після закриття провадження, хоча він майже одразу після пограбування опинився у співробітників поліції.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня 2017 року під Харковом на знімальну групу програми “Наші гроші” напав один з охоронців елітного містечка і силою забрав планшет. Пізніше чоловік зізнався знімальній групі, що передав планшет охороні народного депутата Ігоря Котвіцького.

За фактом нападу на знімальну групу програми “Наші гроші” 10 квітня під Харковом охоронцем елітного містечка харківська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 186 ("Грабіж") Кримінального кодексу України.

21 березня 2018 року Апеляційній суд Київської області скасував ухвалу про закриття справи щодо перешкоджання журналістській діяльності, грабежу і побиття журналістів програми “Наші гроші” 28 квітня 2015 року під час зйомки сюжету про заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. Справу повернули до суду першої інстанції – Києво-Святошинського суду, який 7 лютого 2018 року закрив справу, посилаючись на підробну постанову.

Liked the article?
Help us be even more cool!