ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція з січня по березень відкрила 20 справ за злочини щодо журналістів

19.06.2018, 10:29

Національна поліція протягом січня-березня поточного року розпочала досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях, які стосуються вчинення злочинів проти журналістів. З них 2 кримінальних провадження направлено до суду з обвинувальними актами.

Про це йдеться у відповіді Управління взаємодії з Національною поліцією Міністерства внутрішніх справ України на звернення ІМІ щодо моніторингу порушень прав журналістів під час здійснення ними законної професійної діяльності, які мали місце протягом січня-березня 2018 року.

Зазначимо, що ІМІ надав додаток з 54 випадками порушень прав журналістів, що сталися протягом січня-березня 2018 року.

“За інформацією, наданою Національною поліцією України, повідомляємо, що із 54 зазначених у зверненні фактів порушень прав журналістів у ході здійснення ними законної професійної діяльності, які мали протягом січня-березня 2018 року, слідчими органів Національної поліції розпочато досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях”, - йдеться у відповіді начальника Управління взаємодії з Національною поліцією Міністерства внутрішніх справ України О. Соколовського.

З цієї кількості розпочатих кримінальних проваджень у 13 провадженнях зараз триває досудове розслідування, з яких в одному провадженні трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 171 Кримінального кодексу України.

У 5 кримінальних провадженнях ухвалено рішення про їх закриття на підставі статті 284 ("Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи") ККУ, які органами прокуратури та суду не скасовано.

Відомості щодо 14 вказаних фактів зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події органів Нацполіції, 13 з яких розглянуто відповідно до Закону України “Про звернення громадян”, за 1 фактом (зареєстровано 30 травня) наразі триває перевірка.

Крім цього, заяв та повідомлень щодо 17 зазначених у зверненні фактів порушень прав журналістів під час здійснення ними законної професійної діяльності до органів Нацполіцїі не надходило та кримінальні провадження не розпочиналися.

Відомості щодо 3 фактів зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події органів Нацполіції та направлено до органів прокуратури для ухвалення рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!