ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Словаччини затримала 7 підозрюваних у вбивстві журналіста

02.03.2018, 10:25
Фото - dennikn.sk

У справі про розслідування вбивства словацького журналіста Яна Кучака затримано сімох підозрюваних. Про це повідомили 1 березня у поліції Словаччини, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з інформацією поліції, їх затримали під час рейдів у семи різних місцях на сході країни. Серед затриманих у справі є люди з прізвищами та ініціалами осіб, деякі з них, як виглядає, збігаються з іменами італійських бізнесменів, що фігурували в останньому розслідуванні Кучака. Серед таких імен вказується Antonino V.

Відповідно до реєстру бізнесменів у Словаччині, італійський підприємець Антоніно Вадала певний час був співвласником фірми разом з помічницею прем’єр-міністра Роберта Фіцо Марією Тросковою.

Троскова і секретар Ради нацбезпеки країни, що також згадувався в розслідуванні Кучака, подали у відставку 28 лютого на тлі очікування результатів розслідування вбивства журналіста. Обоє заперечують будь-які правопорушення.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Уряд Словаччини запропонував 1 млн євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега Яна Кучака журналіст Том Ніколсон розповів, що Ян Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Кучака

Раніше поліція Словаччини затримала одну людину у зв’язку зі вбивством журналіста Яна Кучака і його дівчини.

Також поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні вбитого словацького журналіста Яна Кучака.

Liked the article?
Help us be even more cool!