ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після скарги "Ні корупції!" омбудсмен попросив мера Броварів надати пояснення щодо доступу

16.01.2018, 14:42
Фото - "Ні корупції!"

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини направив листа міському голові міста Бровари (Київська область) Ігорю Сапожку з проханням пояснити, чому його підлеглі з міського відділу освіти не вважають публічну інформацію про технічний стан дитячого садка такою, що становить суспільний інтерес. Про це повідомляє сайт “Ні корупції!”, який має у своєму розпорядженні копію листа омбудсмана.

У тексті листа, зокрема, зазначається, що представник Уповноваженого просить міського голову Броварів забезпечити надання пояснень щодо безкоштовного ненадання запитуваної інформації про технічний стан дитячого садка, а також повідомити, чи були предметом суспільної дискусії питання стану приміщення дитячого садка “Золотий ключик”.

Як нагадує видання, броварські чиновники від освіти не вважають інформацію про те, чи є дитячий заклад аварійним, такою, що становить суспільний інтерес. Так само вони переконані, що інформація про те, хто, яким чином і на яку суму отримав підряд на ремонт державного садочка, також не суспільно значима.

“Так, після направлення відповідного запиту в Управління освіти і науки Броварської міської ради там виставили рахунок на оплату надання публічної інформації, незважаючи  на норму закону про те, що інформація, яка становить суспільний інтерес, надається безкоштовно, незалежно від кількості сторінок”, - пише видання .

Тоді ж “Ні корупції!” вже направив скаргу Уповноваженому з прав людини стосовно ненадання Управлінням освіти Броварської міської ради у відповідь на запит про доступ до публічної інформації, документів, що становлять суспільний інтерес, а також необґрунтованої вимоги сплатити близько 200 гривень за надання інформації, яка має надаватися безкоштовно.

Liked the article?
Help us be even more cool!