ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваний в організації нападу на Чорновол знайдений повішеним в ізоляторі

15.06.2017, 17:19

Підозрюваний в організації нападу на колишню журналістку Тетяну Чорновол Олег Нетребко знайдений повішеним в ізоляторі Міністерства внутрішніх справ. Про це Українським новинам сказав прес-секретар заступника міністра юстиції по пенітенціарній системі Юрій Маслак.

“Він знайдений повішеним не в СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання Міністерства внутрішніх справ”, - сказав він.

За його словами, в Лук'янівському (Київському СІЗО Нетребко перебував 1 день - з 12 по 13 травня - після екстрадиції з Білорусі).

Місце подальшого утримання підсудного визначила Генеральна прокуратура.

Нагадаємо, у ніч на 25 грудня 2013 року зловмисники жорстоко побили Тетяну Чорновол на трасі біля Борисполя Київської області.

Міліція порушила за фактом побиття Чорновол кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

26 грудня кримінальне провадження щодо нападу на Тетяну Чорновол додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

ГПУ завершила слідство у справі Тетяни Чорновол, і вважає, що на неї напали з хуліганських мотивів. ГПУ вважала, що нібито Чорновол сама "підрізала" автомобіль, і їй за це помстилися. Журналістка назвала цю версію абсурдною. За словами Чорновол, напад пов'язаний з її професійною діяльністю.

12 лютого 2014 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з утримання під арештом на особисте зобов'язання для трьох підозрюваних у нападі на журналістку Тетяну Чорновол - Андрія Насіковського, Олександра Котенка й Олександра Храмцова.

Двох підозрюваних, у тому числі і Олег Нетребко, були оголошені в розшук

Генеральна прокуратура витребувала у суду справу про побиття журналістки Тетяни Чорновол і перекваліфікувала його з хуліганства на замах на вбивство.

Чорновол займалася журналістськими розслідуваннями стосовно високопоставлених чиновників і брала участь в опозиційних акціях, а зараз бореться з корупцією як чиновник.

З серпня 2014 року Росія надала тимчасовий притулок підозрюваному в нападі на Чорновол Андрію Зінченку. Генпрокуратура України добивалася видачі підозрюваного з початку лютого 2014 року, коли його затримали російські поліцейські за запитом з Києва.

18 листопада 2015 року начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко повідомив, що організатором побиття Тетяни Чорновол був кримінальний авторитет з Дніпродзержинська (Дніпропетровська область) Олег Нетребко, який переховується від правосуддя.

Фоо - Миротворець

Liked the article?
Help us be even more cool!