ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під тиском сепаратистів керівництво "Провінції" призначило заступником головреда людину ДНР

12.05.2014, 14:13

Через загрозу закриття газети “Провинция” міста Костянтинівки (Донецька обл.) сепаратистам керівництво газети призначило заступником головного редактора газети донецького журналіста, активного прихильника самопроголошеної “Донецької народної республіки” (ДНР) Володимира Аверіна. Про це написала на сайті видання засновниця газети Галина Разпутько.

За її словами, сепаратисти 10 травня самостійно відкрили редакцію, порушивши сигналізацію. Коли вона прибула на місце разом з редактором Михайлом Разпутьком, представники ДНР повідомили їм, що газета може продовжувати виходити за умови зміни редакційної політики і керівництва редакції.

“Вони чекали нас, щоб озвучити наступне компромісне рішення щодо подальшої долі нашої газети, що видається з грудня 1990 року: газета продовжує виходити, але змінює редакційну політику; керівництво редакцією бере на себе донецький журналіст Володимир Аверін”, - написала вона.

Після спілкування з Аверіним Разпутьки провели всі формальні процедури та прийняли Володимира Аверіна на роботу.

“Розмова з ним була непростою, а потім ми прийняли рішення, мирної альтернативи якому, власне, не було. Ми швидко зробили необхідні формальності: прийняли від В.Аверіна заяву про прийом на роботу заступником головного редактора, написали з Михайлом заяви на відпустку, ввели в.о. головреда в курс наших фінансових справ (головбух теж була присутня). Обдзвонили людей, поставили їх до відома, що у понеділок (12 травня - ред.) можна виходити на роботу. Більшість, не маючи інших джерел доходу, мабуть, зітхнули з полегшенням”, - написала Галина Разпутько.

Аверін порадив Разпутькам залишити місто, “в гіршому випадку - сидіти вдома і не висовуватися”.

Нагадаємо, 8 травня у місті Костянтинівка Донецької області озброєні люди заблокували редакцію місцевої газети "Провінція". Нападники опечатали редакцію, а головного редактора Михайла Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, де їм сказали, що вони більше "не працюють у редакції газети".

Уночі 22 квітня у місті Константинівка (Донецька область) невідомі закидали офіс місцевої газети “Провінція” пляшками з займистою речовиною, унаслідок чого виникла пожежа і пошкодила майно редакції.

30 квітня сепаратисти вилучили тираж свіжого номера газета «Провінція».

Liked the article?
Help us be even more cool!