ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Слов’янськом у результаті обстрілу обвалилася телевежа

01.07.2014, 11:25

У ніч на 1 липня внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область) обвалилася розташована на горі телевежа. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександр Півнюк.

«Цю телевежу поступово знищували терористи, там були кілька пожеж. Спершу було припинено постачання електроенергії, тому що були знищені лінії електропостачання. Минулого тижня на двох ярусах були обірвані відтяжки, які тримали телевежу. І вчора о 23:30 бойовики почали вести цілеспрямований обстріл телевежі, тому що на горі Карачун були розташовані наші війська. Вежа не витримала і впала», - розповів Півнюк.

За його словами, будівлі, в яких жили працівники, які обслуговували телевежу, вціліли - вежа впала в інший бік. Працівники Концерну РРТ не постраждали.

Телевежа на горі Карачун була однією з найбільших у Донецькій області, вона мала висоту близько 200 метрів, на ній були розташовані передавачі Концерну РРТ, а також приватних телекомпаній і радіостанцій, розповів пан Півнюк. Мовлення з телевежі покривало Краматорськ і Слов'янськ, а також низку менших населених пунктів на півночі Донецької області. Мовлення було вимнкнено ще з травня, оскільки відтоді постійно точилися бої за гору Карачун між терористами та українськими військами.

Концерн РРТ поки не може достеменно оцінити збитки, яких зазнав від знищення телевежі. «Наші втрати і план дій з відновлення телевежі будуть зрозумілі після закінчення бойових дій», - сказав Півнюк.

Фото - "Новости Украины"

Liked the article?
Help us be even more cool!