ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Радою поліцейський розпилив газовий балончик в обличчя журналіста Радіо Свобода

03.03.2018, 16:24
Фото - Радіо Свобода

Співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка 3 березня у Києві біля Верховної Ради, повідомляє Радіо Свобода.

За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

В один момент працівник поліції наблизився до кореспондента зі спини та розпилив уміст балончика йому в обличчя.

Як повідомила ІМІ головна редакторка Київського бюро Радіо Свобода Ірина Кузнєцова, Сергій Нужненко після інциденту викликав поліцію і швидку.Bc95bb09a58b67695

Фото - Сергій Нужнено / Громадське

Як повідомляє видання, зранку 3 березня Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України. Народний депутат Семен Семенченко назвав дії силовиків “штурмом”, а його колега Єгор Соболєв заявив, що наметовий табір “розтрощений спецпризначенцями”.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, поліція затримала 50 людей. Правоохоронець зазначив, що слідчі працювали в рамках кримінальних проваджень за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) у Києві в грудні 2017 року й сутичок біля Верховної Ради, які відбулися 27 лютого.

Наметове містечко під парламентом встановили в середині жовтня 2017 року. Серед вимог активістів – скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду й ухвалення нового закону про парламентські вибори.

Liked the article?
Help us be even more cool!