ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парубія просять врахувати позицію журналістів щодо питання закриття кулуарів ВР

10.07.2018, 10:07
Фото – Укрінформ

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформполітики проситиме спікера парламенту Андрія Парубія врахувати позицію журналістів щодо питання закриття для них кулуарів парламенту, як це рекомендує Регламентний комітет Ради, повідомляє "Українська правда".

Про це заявила перший заступник голови комітету ВР з питань свободи слова Ольга Червакова в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це лише рекомендації комітету. Їх ще має затвердити апарат ВР та підписати спікер. Голосування в залі вони не потребують, але ми як комітет проситимемо голову ВР врахувати позицію журналістів із цього питання", – підкреслила вона.

За її словами, серед 4 тисяч акредитованих до парламенту осіб багато фейкових журналістів, тому вона пропонує зосередитися на зміні положення про акредитацію, впорядкувати доступ до парламентської будівлі осіб із журналістськими посвідченнями.

"У нас їх зараз 4 тисячі осіб, які проходять по акредитаціях. Більшість із цих акредитацій фейкові. В Україні навіть існує бізнес із видачі посвідчень. Це дає змогу проводити як "тітушок" на виборчі дільниці під час виборів, так і таку специфічну публіку до парламентської будівлі, яка займається просто проведенням часу чи вирішенням якихось бізнес-питань", – зауважила депутат.

У комітеті з питань свободи слова також пропонують створити громадську раду при прес-службі ВР, куди будуть входити парламентські журналісти з великим стажем роботи.

"Зараз є ідея у Верховній Раді переглянути положення про акредитацію, щоб до кулуарів потрапляли лише ті особи, які займаються саме журналістською, а не якоюсь іншою діяльністю. У даному випадку це висвітлення роботи Верховної Ради, написання статей, сюжетів із політичних подій чи навколополітичних подій. Прес-служба ВР позбавлена повноважень фільтрувати таких людей.

Тому ми пропонуємо створити громадську раду при прес-службі ВР, куди будуть входити парламентські журналісти із великим стажем роботи, які добре бачать, хто з журналістів справжній журналіст, а хто займається якоюсь специфічною діяльністю, яка не має стосунку до журналістики", – підкреслила Червакова.

Як повідомляв ІМІ, 20 червня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики погодив позбавлення акредитації в парламенті двох журналісток Юлії Махмуді та Валерії Єгорової за недотримання етичних норм. Також члени комітету запропонували змінити процедуру акредитації для журналістів після некоректної поведінки представниць ЗМІ.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!