ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Регламентний комітет ВР запропонував обмежити журналістам доступ до кулуарів парламенту

10.07.2018, 10:02
Фото - Радіо Свобода
Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради пропонує створити у парламенті прес-центр для журналістів, водночас обмеживши їм доступ до кулуарів на першому й другому поверхах, повідомляє "Українська правда".

Про це йдеться у рішенні комітету про розгляд листа прес-служби Апарату парламенту щодо впорядкування роботи журналістів і технічних працівників ЗМІ, акредитованих при Верховній Раді, оприлюдненому 9 липня.

Зокрема, комітет пропонує ініціювати робочу групу, яка б розглянула кілька ініціатив, у тому числі і про те, щоб напрацювати пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів, які визначають порядок доступу до відкритих пленарних засідань.

А зокрема, пропонується прописати, що доступ на перший і другий поверхи кулуарів ВР матимуть народні депутати та "інші відвідувачі – представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, іноземних громадян та громадян України, допуск яких здійснюється за службовими посвідченнями, тимчасовими та гостьовими квитками".

На прохання УП підтвердити, що цим, власне, пропонується закрити доступ журналістам до кулуарів Ради в.о. голови регламентного комітету, Павло Пинзеник зазначив, що пропозиція комітету полягає в наступному: "Прес-центр зробити на третьому, а не на другому. І потоки розділити так, щоб була частина кулуарів без журналістів. У буфет пропонували прохід без обмежень!"

Водночас на прийнятті з нагоди Дня журналіста в червні 2018 року спікер Верховної Ради Андрій Парубій на пряме запитання журналістів, чи можливе обмеження доступу до кулуарів, запевняв, що "поки він спікер парламенту, цього не буде".

На третьому поверсі парламенту знаходиться вхід до ложі преси. На другому – вхід до сесійної зали парламенту. Журналісти зазвичай беруть коментарі народних депутатів у кулуарах другого поверху.

Як повідомляв ІМІ, 20 червня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики погодив позбавлення акредитації в парламенті двох журналісток Юлії Махмуді та Валерії Єгорової за недотримання етичних норм. Також члени комітету запропонували змінити процедуру акредитації для журналістів після некоректної поведінки представниць ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!