ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Озброєні сепаратисти, погрожуючи журналістам, закрили газету “Провінція”

08.05.2014, 15:57

Сьогодні, 8 травня, у місті Костянтинівка Донецької області озброєні люди заблокували редакцію місцевої газети "Провінція". Нападники опечатали редакцію, а головного редактора Михайла Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, де їм сказали, що вони більше "не працюють у редакції газети". Про це донецькому кореспонденту розповів головний редактор “Провінції” Михайло Разпутько.

За словами Разпутька, сьогодні вранці до редакції зателефонував місцевий проросійський активіст, який виказав незадоволення матеріалами, що публікуються у газеті, проте так і не сказав, якими саме.

“Він просто сказав, що приїде і відбере тираж газети. Приблизно через годину після дзвінка до редакції спробували вдертися озброєні люди. Після декількох спроб проникнути до редакції колектив пішов на переговори. Біля офісу з'явилися "зелені чоловічки", вони опечатали редакцію газети та сказали, щоб журналісти йшли по домівках. При цьому була присутня міліція, але вона не перешкоджала противоправним діям”, - розповів Разпутько. Самого Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, місцевий виконком, де комендаднт у грубій формі повідомив, що вони більше "не працюють у редакції газети".

Також, зазначив Разпутько, комендант їх попередив, щоб газета не виходила, інакше "буде зовсім інша розмова".

Нагадаємо, уночі 22 квітня у місті Константинівка (Донецька область) невідомі закидали офіс місцевої газети “Провінція” пляшками з займистою речовиною, унаслідок чого виникла пожежа і пошкодила майно редакції.

30 квітня сепаратисти вилучили тираж свіжого номера газета «Провінція».

Liked the article?
Help us be even more cool!