ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен закликала розслідувати справу Гужви без втручання в діяльність "Cтрани.ua"

23.06.2017, 15:51

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська стурбована ситуацією із затриманням головного редактора інтернет-видання “Cтрана.ua” Ігоря Гужви і просить правоохоронні органи розслідувати цю справу без втручання в діяльність зазначеного ЗМІ. Про це йдеться у повідомленні уповноваженого ВР з прав людини на сторінці у Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Відучора значного суспільного резонансу набула інформація про проведення обшуків у редакції видання “Cтрана.ua” та підозри у скоєнні злочину головним редактором вказаного видання Ігорем Гужвою. З огляду на вказане, закликаю правоохоронні органи проводити необхідні слідчі дії, не втручаючись у діяльність вказаного засобу масової інформації”, - заявила Лутковська.

За її словами, необхідно чітко розмежувати розслідування стосовно співробітника та професійну діяльність ЗМІ, “забезпечивши при цьому невтручання у свободу слова”.

“Засоби масової інформації відіграють особливу роль у розвитку демократичного суспільства, формують громадську думку, а також забезпечують права громадян на доступ до інформації. Вказане кримінальне провадження потребує особливо ретельного вивчення, оскільки може бути розцінено як тиск на ЗМІ, перешкоджання альтернативному висвітленню інформації або здійсненню професійної діяльності в цілому”, - написала омбудсмен.

Також Лутковська повідомила, що ця ситуація перебуватиме на її особистому контролі, а в подальшому здійснюватиметься моніторинг подій.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

Liked the article?
Help us be even more cool!