ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни запустили студію юного журналіста в університеті окупованого Бердянська

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області окупаційна влада відкрила студію юного журналіста "СЮЖет", яку створили на базі захопленого бердянського педагогічного університету. Про відкриття студії повідомило пропагандистське видання ZOV Бердянськ.

"Керівницею" проєкту стала студентка 2 курсу факультету філології і соціальних комунікацій Азовського державного педуніверситету Даніела Соколова, а “наставником проєкту” – колаборант із Бердянська, "в.о. проректора з виховної діяльності та соціального розвитку" Тимур Камаєв. До команди проєкту, крім Соколової, входять Анжеліка Метелиця, Роман Полтавець і Олександр Евін. 

У планах окупаційної влади залучити до проєктів школярів, створивши на базі студії "місто сили", де учні під управлінням "досвідчених викладачів дізнаються, які існують жанри журналістики, отримають базові знання про професію і зроблять кроки до розкриття свого таланту". 

Окупанти планують, що діти-учасники зможуть публікувати свої матеріали (статті, відео- та радіорепортажі) у спеціально створеному медіаканалі школи, а ще в забороненій в Україні соцмережі “ВКонтакте” і месенджері "Телеграм". 

Гроші на проєкт пропагандисти отримали з федерального бюджету Росії за програмою "Росмолодь.Гранти". Також підтримує проєкт ТРК "Свободный Бердянск" і "Молодіжний центр" Бердянська.

Даніелі Соколовій, за інформацією її сторінки у вконтактє, 21 рік. Вона з Бердянська і працює в пресслужбі. Студентка підтримує агресію РФ проти України й голосувала за Путіна. У грудні 2023 року Соколова стала лауреаткою іменної стипендії імені Кирила Стремоусова, херсонського зрадника і колаборанта, який загинув у ДТП 2022 року. 

"Керівниця" окупаційного проєкту Даніела Соколова з куратором пропагандистського апарату на окупованій частині Півдня України Олександром Малькевичем. Фото – ZOV

Стипендію, яку виплачуватимуть весь 2024 рік, отримали п'ять студентів медіаспеціальностей "нових регіонів РФ". Її започаткував Фонд розвитку нових медіа, яким керує російський пропагандист Олександр Малькевич, що створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України.

"Наставник проєкту "СЮЖет", "в.о. проректора з виховної роботи та соціального розвитку педуніверситету" Тимур Камаєв – місцевий колаборант. Йому 49 років, за даними YouControl, до війни він вів видавничу та поліграфічну діяльність. Його також занесено до бази "Миротворця" як зрадника України. 

"Наставник проєкту" Тимур Камаєв. Скриншот ІМІ з ютубу

У коментарях щодо своєї роботи він говорить, що на окупованих територіях треба не "формувати молодь", а "переформатовувати молодь", тому що "студенти, які прийшли на першому курсі, – це був повністю продукт освіти України, всі шаблони й усе, що вливалось у вуха з 2014 року, все це була серйозна пропаганда антируськості, тому ми зіткнулися з проблемою переформатування". Зараз колаборант оцінює роботу з переформатування як задовільну.

Як повідомляв ІМІ, з лютого 2024 року російські окупанти запустили проєкт "Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова", куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України.

Liked the article?
Help us be even more cool!