ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун" – ГУР

Російські пропагандисти продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун", спрямовану на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Проведення операції "Перун" також відбувається на окупованих територіях України та в більшості регіонів РФ. До участі в ній залучаються підрозділи "федеральной службы войск национальной гвардии РФ" та шпигуни російської розвідки.

До завдань шпигунів входить дискредитація українських та західних проукраїнських політиків через звинувачення їх у корупції і зраді інтересів України, виправдовування агресії РФ проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій.

Також шпигуни мають поширювати в медіапросторі дезінформацію про начебто "нормалізацію життя" на окупованих територіях за безпосередньої участі в цьому керівництва РФ.

Вимагають від них пропагандисти й формування в російському та європейському медіапросторі образу "українських нацистів".

"За російською методичкою спецслужби кремля мають розповідати про події в Україні в першій половині 2024 року, використовуючи при цьому як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України в початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів в Одесі тощо", – зазначили в ГУР.

Розвідники запевняють, що піком активізації пропагандистських заходів визначено день виборів президента РФ.

"Завершення операції "Перун" окупанти планують до 30 червня цього року", – додали в ГУР.

Як повідомляв ІМІ, російський пропагандист і військовий Єгор Гузенко (позивний Тринадцятий) закликав убивати українських дітейГузенко виклав відео, на якому школярі співають українську народну пісню "Батько наш – Бандера". Прокоментував відео пропагандист так: 

"Запам'ятайте! Ворог не має ні віку, ні статі. Завтра з цих дітей виростуть нові бандерівці, та їх уже не вилікувати. Цей вірус лікується лише знищенням заражених. Вони вже не люди".

Liked the article?
Help us be even more cool!