ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено конкурс на 12 випадків порушення права на доступ

27.09.2017, 16:06
Фото - news.dtkt.ua

Коаліція громадських організацій “За зниження фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації” оголосила конкурсний відбір серед випадків відмови надання публічної інформації або надання неповної чи незадовільної відповіді. У результаті конкурсу відберуть 12 справ у регіонах України, яким буде надано юридичну підтримку, а судові збори оскаржувачів покрито за рахунок коштів кампанії, повідомляє “Доступ до правди”.

Для захисту запитувачів у суді рада проекту відбере 12 місцевих юристів, які візьмуть участь у спеціальному тренінгу із захисту права на доступ до інформації.

Надсилати пропозиції щодо участі у конкурсному відборі пропонується на мейл: [email protected]. До конкурсної заявки, написаній у довільній формі, варто долучити запит і відповідь розпорядника.

Як повідомляв ІМІ, Меморандум про створення коаліції “За зменшення фінансових бар’єрів у справах по доступу до публічної інформації” підписали Інститут масової інформації, Центр UA, Інститут розвитку регіональної преси, Центр демократії та верховенства права, Платформа прав людини, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Представництво Американської правозахисної організації Freedom House в Україні.

Мета меморандуму - зменшення судового зору при поданні судових позовів у справах про доступ до публічної інформації.

Зараз судовий збір для фізичних осіб складає 640 грн, а для юридичних осіб - 1600 грн. Збільшення розміру судового збору стало суттєвим бар’єром для громадських активістів та журналістів, які намагаються відстояти своє право на публічну інформацію в суді. Ще більше ускладнила це завдання висока вартість відкриття виконавчого примусового провадження у справах про доступ, де боржником/розпорядником є юридична особа (6 400 грн).

Меморандум відкритий до підписання, це можна зробити тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!