ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одесита, який поширював та використовував символіку СРСР, засудили до восьми років ув'язнення

Київський районний суд Одеси визнав місцевого жителя винним у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму і засудив до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 1 ст. 436-1 КК України).  

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що він на власній сторінці в соцмережі систематично поширював публікації з ознаками пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Зокрема, у його дописах можна було помітити герб СРСР, державний прапор СРСР, серп, молот, п’ятикутну зірку, портрети керівників комуністичного режиму.

“У суді обвинувачений свою вину не визнав, у вчиненому не розкаявся”, – повідомили в прокуратурі.

У прокуратурі пояснили, що в засудженого була невідбута з 2020 року частина покарання за ч. 1 ст. 110 КК (“Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій”). Це покарання додали до нового. 

Отже, остаточний термін покарання для чоловіка – вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року в Харкові правоохоронці заочно повідомили про підозру 41-річному чоловіку, який поширював у Facebook заборонену комуністичну символіку.

У лютому 2024 року двом клірикам УПЦ МП на Закарпатті співробітники СБУ повідомили про підозру в поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!