ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОБСЄ і КЗЖ розкритикували депортацію російської журналістки

16.08.2017, 10:39
Фото - "Детектор медіа"

Міжнародна організація “Комітет захисту журналістів” закликає владу України зняти “всі обмеження” із російської журналістки Тамари Нерсесьян, щоб вона могла продовжувати робити репортажі з України. Заява пролунала після того, як у Службі безпеки України підтвердили, що депортували Нерсесьян і заборонили їй в’їзд на три роки, назвавши її “російською пропагандисткою”, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми закликаємо владу України дозволити Тамарі і всім журналістам вільно готувати репортажі з країни, незважаючи на їхню країну походження чи редакційну політику їхніх працедавців. Заборона російських медіа в Україні не є ані демократичним, ані сприятливим для вирішення кризи між двома країнами”, – сказала 15 серпня координатор “Комітету захисту журналістів” у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова.

Рішення української влади депортувати Нерсесьян розкритикували також в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Там вважають, що депортація російських журналістів з України обмежує свободу ЗМІ.

“Поспішні депортації російських журналістів з України обмежують свободу засобів масової інформації”, – написав представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір в twitter.

Нерсесьян є співробітницею Всеросійської телевізійної і радіокомпанії. Вона заявила російському виданню РБК, що сили безпеки затримали її в Києві і протягом трьох годин допитували у будівлі СБУ.

За словами Нерсесьян, їй сказали, що видворяють з України через її репортажі, які розпалюють конфлікт на сході України.

Серед останніх робіт Нерсесьян з України був сюжет про фестиваль “Бандерштат” для “Росія-1”, де вона розповідає, серед іншого, про “західних кураторів” фестивалю, презентацію книг “авторів-неонацистів” та “улюблені пісні” Степана Бандери в опері “Мазепа”, яку поставили у Харкові.

За інформацією ТРК, де працює Нерсесьян, її та оператора, який із нею працював, перед видворенням внесли до бази ініціативи “Миротворець”.

Після цього Москва звинуватила Україну у порушенні прав російських журналістів, а також закликала ОБСЄ увагу на політику української влади щодо представників засобів масової інформації та дати їй оцінку.

Як повідомляв ІМІ, 15 серпня з території України видворено російську журналістку телеканалу “Росія 1” Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль “Бандерштат”.

Liked the article?
Help us be even more cool!