ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новим представником ОБСЄ зі свободи ЗМІ став представник Франції

12.07.2017, 13:00

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) обрала новим представником з питань свободи ЗМІ французького політичного діяча Арлема Дезіра (Harlem Desir), повідомляє Media Sapiens з посиланням на Reuters.

Новим генеральним секретарем ОСБЄ стане Томас Гремінгер (Thomas Greminger), колишній представник Швейцарії. Також були узгоджені призначення на пост комісара у справах нацменшин - ним стане Ламберто Занньєр (Lamberto Zannier), та директора Бюро з питань демократії та прав людини - на цей пост обрали Сольрун Гісладоттір (Solrun Gisladottir).

Як пояснив міністр закордонних справ та інтеграції Австрії Себастьян Курц (Sebastian Kurz), ці чотири керівні посади тривалий час залишалися вакантними через неможливість досягнути згоди між 57 державами-членами організації.

“Ми повинні боротися з величезною втратою довіри до ОБСЄ. Перш за все, нам потрібне лідерство ... Це було великою проблемою останніх кількох місяців, я б навіть сказав, років”, - зазначив він.

Усі нові призначення мають пройти через формальний процес, але, як очікується, вони будуть підтверджені наступного тижня.

Нагадаємо, у березні минулого року Рада міністрів ОБСЄ після тривалих консультацій продовжила мандат представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович ще на рік. Тоді держави-учасниці організації не змогли досягти консенсусу в питанні, хто з кандидатів стане наступником Міятович.

Liked the article?
Help us be even more cool!