ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ

21.09.2018, 15:36
Фото - Facebook Оксани Романюк

20 вересня невідомі пошкодили замок на дверях офісу ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) у Києві. Про це “Детектору медіа” повідомила виконавча директорка організації Оксана Романюк.

За її словами, замок на дверях зламано “дуже демонстративно”.

“Я не думаю, що це домушники, оскільки вони працюють, напевно, тихіше і іншими методами. Тут же навіщось свердлили, шкрябали, таке враження, що намагались показово влаштувати такий парад. Тому я думаю, що це швидше така акція “по устрашению”, ніж реальна спроба зламу. Тим більше, у мене три замки в офісі, два інші чомусь не чіпали”, – зауважила вона.

Романюк уточнила, що 20 вересня співробітники організації викликали на місце поліцію й написали заяву про злочин, а правоохоронці зафіксували факт механічного пошкодження замка.

“Моя основна версія – це привіт від тих структур, які ми останнім часом критикували. Бо останній тиждень я отримую погрози й образи у зв'язку з двома моїми постами на Фейсбуку. Перший стосувався того, що делегація холдингу “Весті”, а по суті, партії Клименка “Успішна варта” координувала свої дії з російським МЗС на міжнародній конференції ОБСЄ. А другий про те, що спікер від російської делегації переплутав прізвища Шарія і Шеремета. Після цього я впродовж тижня отримувала сотні погроз, переважно від ботів, тобто це була така керована атака”, – зазначила виконавча директорка ІМІ.

Оксана Романюк має й другу версію – що це дії наркозалежних, однак вона здається їй маловірогідною. “Дивний збіг: погрози і тиск на ІМІ, і отакий злам замка”, – зазначила вона.

Керівниця ІМІ подякувала колегам за підтримку, а "Лабораторії цифрової безпеки" за оперативну допомогу з шифруванням і перевіркою техніки. “Тепер, звісно, думаємо над тим, як покращити захист офісу”, – розповіла Романюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!