ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Необхідне чітке роз’яснення, чому іспанських журналістів видворили з України – Романюк

30.08.2017, 17:30
Фото - El Mundo

Ситуація із видворенням з території України іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре може викликати питання від міжнародних організацій. Наразі необхідне розуміння причин їх депортації

Таку думку висловила медіаексперт, виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк у коментарі для Детектора медіа.

«Ми вважаємо, що ця ситуація викличе питання, реакцію від міжнародних організацій, тому що слід розуміти, що іспанські журналісти – представники західних країн, де досить мало відбувається утисків журналістів, свободи слова. Для них ось така висилка з країни – ситуація зі знаком оклику, яка привертає багато уваги», – сказала пані Романюк.

Вона зазначила, що Служба безпеки України має надати роз’яснення щодо причин депортації іноземних журналістів.

«Я зараз не бачу чітких пояснень від Служби безпеки України, чому вони їх вислали, у зв’язку із чим. І чому саме зараз? Їх же у 2016 році виключили із списку персон нон грата… І тут раптом виявляється, що вони є у цьому списку», – зазначила пані Романюк.

Вона також додала, що у таких питаннях необхідна налагоджена комунікація, консультації профільних організацій та розуміння чутливості теми журналістики і свободи слова загалом: «Тут не можна рубати з плеча. Тому що йдеться і про імідж, і про базові демократичні цінності, про права людини, про свободу слова. А ми все-таки йдемо в Європу і маємо відповідати певним європейським цінностям і критеріям».

Liked the article?
Help us be even more cool!