ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала ще 171 друковане видання

Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення внесла до реєстру 89 нових суб’єктів у сфері друкованих медіа. Таке рішення медіарегулятор ухвалив 28 березня на своєму засіданні.

Усього зареєстровано 171 друковане видання – 84 журнали, 73 газети, сім збірників, чотири наукові збірники, два наукові журнали, один науковий, медичний, екологічний журнал.

Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників – Україна (30 видань – 31%), а також Україна та закордоння (68 видань – 69%).

Найбільшу кількість великих друкованих періодичних видань – одночасно 21 видання (19 журналів, один науковий збірник, один науковий журнал) – вніс до реєстру Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Усі журнали розповсюджуються як на теренах України, так і у світі. Мови публікації – українська, англійська, німецька, французька, польська, литовська, іспанська.

П’ять видань (чотири журнали, один збірник) зареєстрував Одеський національний університет імені І. І. Мечникова. Три видання розповсюджуються лише в Україні, два – в Україні та світі. Мови публікації – українська, англійська та інші офіційні мови Європейського Союзу.

Одразу по чотири видання (журнали, збірники) зареєстрували Буковинський державний медичний університет із Чернівців, Українська академія друкарства зі Львова, Кузнецова Л. В. із Черкас. Усі видання розповсюджуються і в Україні, і в закордонні. Мови друку – українська, англійська, польська, російська.

Серед зареєстрованих газет – вісім розповсюджуються в Україні та у світі, 20 – всеукраїнські, 27 – обласні, 16 – районні, два – міські.

Найбільшу кількість – 20 видань (11 газет, а також дев’ять журналів) – внесло до реєстру дочірнє підприємство зі 100-відсотковою іноземною інвестицією “Бурда-Україна”, м. Київ. Усі видання розповсюджуються тільки в Україні. Публікуються українською, російською, англійською, німецькою мовами.

Одночасно 10 україномовних видань (вісім обласних газет і до того ж два всеукраїнські журнали) зареєструвало ТОВ “Редакція газети “Молодий буковинець” з Чернівців.

Крім того, громадянка Босенко М. М. із Запоріжжя внесла до реєстру вісім газет українською та російською мовами, які розповсюджуються в Україні та світі.

Водночас Нацрада відмовила державному підприємству “Редакція газети “Голос України” зі столиці в реєстрації суб’єкта у сфері друкованих медіа, оскільки засновником газети є орган державної влади.

Як повідомляв ІМІ, 31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації друкованих медіа та інформагентств, згідно із Законом України “Про медіа”. І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!