ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вп'яте не змогла зібрати кворум

27.06.2018, 15:40

Заплановане на 27 червня засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не відбулося через відсутність двох членів регулятора. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Як повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, сьогодні на засідання не прийшли Ольга Герасим’юк та Олег Черниш.

Чергові засідання Нацради заплановані на 3 та 5 липня, повідомила заступник голови регулятора Уляна Фещук.

Як повідомила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк “Детектору медіа”, яка написала заяву про відставку, вона залишається членом Нацради доки регуляторний орган на засіданні не ухвалить рішення про її звільнення. Але участі в засіданні 27 червня вона не братиме.

“Якщо моя участь потрібна, щоб був кворум для проведення засідання, а мій голос ні на що не впливатиме – я не буду в ролі статиста”, –  наголосила Герасим’юк. А її заява про звільнення має бути розглянута на окремому засіданні, сказала вона.

На думку пані Герасим’юк, п’ятеро членів Нацради мають спростувати звинувачення, висунуті колезі Олегу Чернишу.

“Маніпулятивну заяву з перекрученою інформацією із сайту Нацради тихенько прибрали, але ніхто не спростував тверджень, поширених у тій заяві – нібито в усьому винен Олег Черниш”, – зазначила Герасим’юк. На її думку, саме ця заява стала причиною поширення вимог про звільнення Олега Черниша, а сам він почав отримувати погрози. Подібні міркування має й сам Олег Черниш.

За словами Ольги Герасим’юк, кризова ситуація в Нацраді хибно трактується як нібито небажання двох членів Нацради не продовжувати ліцензії телеканалу “Інтер” (саме таке трактування подано в заяві руху “Відсіч”). Але це не так, мова не йде про “Інтер”, сказала Герасим’юк. З її слів, у більшості членів Нацради є наміри продовжити ліцензію “Інтера”, але публічно вони про це не говорять.

На її думку, якщо заява п’яти членів буде спростована, тоді це може бути першим кроком до діалогу про подальшу роботу Нацради.

А загалом Герасим’юк підтримує пропозицію голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, щоб комітет став майданчиком для вирішення кризової ситуації в Нацраді і щоб важливі питання регуляторного органу були розглянуті відкрито за участі депутатів.

Як повідомляв ІМІ, Нацрада вже вчетверте не змогла зібрати кворум для проведення засідань 14 червня, 24 травня і 31 травня і позачергового засідання 29 травня через відсутність двох членів. Олег Черниш перебував на лікарняному, а Ольга Герасим’юк спершу була у відрядженні, а потім була відсутня за сімейними обставинами.

Liked the article?
Help us be even more cool!