ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відмовила в реєстрації онлайн-медіа ТОВ "УНІАН Україна" через згенеровані ШІ фото журналістів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовилася зареєструвати як онлайн-медіа видання компанії ТОВ “УНІАН Україна”. 

Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 22 лютого, повідомляє “Детектор медіа”.

Як зазначає медіарегулятор, підставою для такого рішення стала невідповідність поданих заявниками документів вимогам статті 63 Закону України “Про медіа” (“Реєстрація суб'єктів у сфері медіа”).

Нацрада відмовила в реєстрації, оскільки серед облич журналістів на сайті регулятор помітив обличчя, сформовані штучним інтелектом, повідомив заступник голови Нацради Олег Черниш.

“Подивилися сайт. Подивилися на журналістів. Деякі обличчя сформовані штучним інтелектом. Серед них були живі люди, навіть депутат Державної думи Росії. Не вдалося зв’язатись із сайтом”, – сказав він.

Компанія ТОВ “УНІАН Україна” зареєструвалася чотири місяці тому, вона належить Денису Васильовичу Іванову. Подавала на реєстрацію сайт – uniannews.info. У разі спроби його відкрити з’являється позначка про небезпечний контент.

У пресслужбі медіагрупи “1+1” виданню сказали, що цей сайт не має стосунку до брендів медіагрупи (канал та сайт “УНІАН”).

Нагадаємо, згідно із законом “Про медіа”, реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Водночас стаття 65 цього закону надає право Нацраді відмовити в реєстрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!