ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада розробила план вимкнення аналогового мовлення

18.01.2018, 16:00

18 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення. Про це повідомляється на сайті Нацради.

План має бути протокольно затверджений на засіданні міжвідомчої групи при Кабінеті Міністрів України. Згідно із цим Планом, у лютому 2018 року Нацрада має ухвалити окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення щодо першої області та країни в цілому.

Припинення роботи діючих аналогових РЕЗ у першій області заплановане на березень 2018 року. Яка саме область стане пілотною, визначатиме міжвідомча група при Кабінеті Міністрів України.

Нині Нацрада запропонувала п’ять областей: Волинська, Одеська, Житомирська, Київська і Кіровоградська.

Припинення аналогового мовлення в країні очікується у червні 2018 року.

На першому і другому етапі вимкнення аналогового сигналу в Україні далі мовитимуть в аналозі “UA:Перший”, місцеві мовники, аналогові канали у певних проблемних населених пунктах, де ТОВ “Зеонбуд” має добудувати багатоканальну мережу МХ-1 (наразі попередньо узгоджена позиція щодо 47 населених пунктів), а також аналогові канали, на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах.

Остаточне вимкнення аналогового сигналу в Україні має відбутися у січні – червні 2019 року.

Вимкнення аналогових РЕЗ на території проведення антитерористичної операції відбуватиметься відповідно до окремого рішення Кабінету Міністрів.

Liked the article?
Help us be even more cool!