ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп Розенблат програв апеляцію журналістам, з яких вимагав 100 тис. грн

04.09.2017, 10:52
На фото (зліва направо): директор газети “20 хвилин” Олександр Васильковський, адвокат Роман Гуртовенко, журналіст Роман Здорик. Фото - Фейсбук

Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі рішення Житомирського районного суду на користь журналіста газети “20 хвилин” Романа Здорика та газети “20 хвилин”, відмовивши народному депутату Бориславу Розенблату у вимозі спростувати публікацію і стягнути 100 тисяч гривень моральної шкоди. Таке рішення суд ухвалив 28 серпня. Про це повідомляє представник ІМІ в Житомирській області.

Причиною судової тяганини став вихід у лютому минулого року на сторінках газети “20 хвилин” статті “Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом”. У матеріалі Роман Здорик описав, як народний депутат “вибив” з держбюджету для Житомира кошти, які в підсумку перенаправили на ремонт низки вулиць і провулків. У перелік включили й провулок, де проживають родичі Борислава Розенблата. Зокрема, на асфальтування проїзду Мануїльського, де проживає його двоюрідний брат Матвій Хренов, витратили 123 тисячі гривень.

Головним нюансом стало те, що народний обранець сам включив цей провулок до списку, який затвердили на сесії Житомирської міськради.

Народний депутат вважав викладений матеріал неправдивим, і дана публікація завдала обранцю глибоких душевних страждань.

Згодом у поданій до суду заяві Борислав Розенблат вимагав, окрім спростування поданої в статті інформації, стягнути з журналіста та місцевої газети 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Після більш ніж річного розгляду справи, Житомирський районний суд у липні цього року відмовив народному депутату в задоволенні позову. 28 серпня відбувся розгляд апеляційної скарги, у результаті якого попереднє рішення суду залишилося в силі.

“Подати апеляційну скаргу - це право кожної сторони, у якому ніхто не може бути обмеженим, - прокоментував адвокат захисту Роман Гуртовенко. - Те, що сьогодні Апеляційний суд виніс ухвалу про залишення рішення першої інстанції в силі, - це наша перемога. Ми змогли довести ту обставину, що журналісти “20 хвилин” усе правильно виклали в статті, жодної недостовірної інформації там немає, і тому сьогодні добилися справедливого рішення”.

У прес-службі народного депутата повідомили, що наразі не готові коментувати рішення суду. Чи оскаржувати в подальшому справу у вищих судових інстанціях, визначатимуться тільки після того, як юристи отримають текст (рішення) на руки. Водночас, зауважує представник ІМІ, на момент його спілкування з прес-службою в Єдиному державному реєстрі текст судового рішення доступний для публічного ознайомлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!