ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп Пономарьов у кулуарах Ради вихопив телефон з рук журналіста Цензор.НЕТ

07.02.2018, 15:57
Фото - скриншот з відео Цензор.НЕТ

Народний депутат з депутатської групи “Воля народу”, колишній член Партії регіонів Олександр Пономарьов вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Івана Марусенка, в той час як журналіст знімав на камеру телефона коментар нардепа, повідомляє Цензор.НЕТ.

Інцидент стався 7 лютого в кулуарах Верховної Ради, коли журналіст знімав на відео емоційну розмову Пономарьова і депутата від “Батьківщини” Сергія Соболєва. Останній 6 лютого розповів про схему закупівлі машинного мастила для військ, яке призвело до поломки техніки. Він процитував рішення суду, яким у зв'язку з цими фактами постановляється вилучити всю документацію у компанії “Агринол”, власником якої є Олександр Пономарьов.

7 лютого Сергій Соболєв на брифінгу знову оприлюднив цю інформацію. Після брифінгу Пономарьов у кулуарах Ради підійшов до Соболєва і почав щось йому емоційно розповідати. Соболєв попросив Пономарьова почекати, поки він відповість на запитання журналістів.

Зйомці розмови депутатів також перешкоджала помічниця Пономарьова, намагаючись перекрити огляд для об'єктива камери.

“Після цієї розмови з Соболєвим Пономарьов почав емоційно обзивати журналістів “журналюгами” і став звинувачувати журналістів, що вони нібито підглядають за приватною бесідою, і в якийсь момент вихопив мобільний телефон з рук парламентського кореспондента Цензор.НЕТ, на камеру якого він вів запис коментаря нардепа, і поклав собі в кишеню, заявивши, що віддасть його, “коли вийдемо на вулицю і там поговоримо”, - пише видання.

Після настійних вимог повернути телефон Пономарьов заявив, що взагалі його не брав. Також Пономарьов вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і також поклав його собі в кишеню. На зауваження як кореспондента Цензор.НЕТ, так і інших журналістів про те, що таким чином нардеп перешкоджає журналістській діяльності, Пономарьов почав звинувачувати журналістів у провокації, а також звернувся до охорони Ради з вимогою вигнати журналістів із будівлі парламенту.

Потім Пономарьов забрав одяг у гардеробі і попрямував до виходу, ігноруючи прохання і вимоги журналістів повернути телефони. Також Пономарьов погрожував журналісту Цензор.НЕТ.

“Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати. Я не знаю, де ваш телефон”, - заявив журналістам Пономарьов, намагаючись вихопити і третій мобільний телефон з рук журналіста.

У підсумку, після сперечань з журналістами, Пономарьов вийняв з кишені обидва телефони і повернув їх журналістам.

Редакція Цензор.НЕТ розцінює вчинок Пономарьова як перешкоджання журналістській діяльності та вважає це підставою для відкриття кримінального провадження.

“За 7 років роботи парламентським кореспондентом не пам'ятаю такого кричущого і нахабного ставлення до журналістів з боку депутатського корпусу. Депутат Пономарьов малого того, що почав говорити журналістам, де і як вони повинні знімати, ще й вихопив камеру, позбавивши мене можливості виконувати свою роботу. При цьому, якби не зчинився скандал, то я думаю, що свого телефону я б більше не побачив. Крім того, Пономарьов негідно прикривався своєю депутатською недоторканністю. Навіть найбільш агресивно налаштовані “регіонали” не дозволяли собі вихоплювати і забирати камеру”, - прокоментував інцидент Марусенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!