ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найчастіше російські експертки коментують здоров'я, політику та міжнародні новини – дослідження ІМІ

14.12.2023, 11:30
Яна Машкова

Жінки в російських пропагандистських медіа найчастіше коментують тему здоров'я (28,3%). Такими є результати гендерного моніторингу російських медіа, який здійснив Інститут масової інформації (ІМІ) у грудні 2023 року.

Майже кожен третій матеріал стосувався нових випадків захворюваності на коронавірус на території Росії, спалахів мікоплазменної інфекції та рівня вакцинації росіян проти грипу. 

Крім того, експертки у сфері здоров'я та медицини ділилися думками щодо виявлення ознак стресу, порад з дієтології та загальних рекомендацій щодо здоров'я.

Політику коментували в росмедіа 21,3% експерток, міжнародні новини – 17,3%, економіка та кримінальна хроніка – по 9,4% загальної кількості новин, де жінки були експертками.

У новинах про політику жінки коментували інфопривід про “важливість та перспективність” майбутніх президентських виборів у Росії та на окупованих територіях України. У матеріалах про міжнародні новини кремлівські медіа використовували коментарі експерток для інформаційної агресії проти України та цивілізованого світу, маніпулюючи цитатами європейських лідерок та залучаючи пропагандистські коментарі представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Щодо чоловіків-експертів, то найчастіше вони коментували політику (26,9%), міжнародну тематику (26,7%), економіку та бізнес (14,7%), війну та “СВО" (12,7%) і кримінальну хроніку (7,5%).

*Моніторинг здійснювався в 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа за рейтингом Liveinternet станом на грудень 2023 року: “Комсомольская правда”, “Известия”, РИА Новости, Lenta.Ru, РБК, “Аргументы и факты”, Газета.Ru, “Московский комсомолец", NEWS.ru, “Российская газета”. Вибірка становить 1000 новин.

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!