ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Сумщині судитимуть російського пропагандиста, який закликав перетворити Суми на "мертву зону"

Сергій Міхєєв. Фото – Новинарня
Сергій Міхєєв. Фото – Новинарня

На Сумщині заочно судитимуть російського пропагандиста, який стверджував, що територія України історично належить Росії та закликав до зміни її меж. Раніше він закликав перетворити Суми на “мертву зону”.

Як повідомила Сумська обласна прокуратура, обвинувальний акт стосовно нього за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) вона скерувала до суду 9 квітня.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російський політик, теле- та радіоведучий, пропагандист, член центральної ради РФ в ефірі федеральних каналів “систематично переконував глядачів у законності дій керівництва РФ та висловлював заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України”.

“Пропагандист стверджував, що територія України історично належить Росії, “это общая русская земля”, більш того, обвинувачений вважає, “...кто сильнее, тот и будет решать, какая территория украинская, а какая российская…” – зазначає  прокуратура.

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила, що у висловлюваннях фігуранта містяться заклики до зміни меж території і державного кордону України.

Оскільки пропагандист переховується від правосуддя на території РФ, рішенням суду надано дозвіл на здійснення стосовно нього спеціального досудового розслідування. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та оголошено в розшук.

Як з’ясував ІМІ, йдеться про Сергія Міхєєва.

Що відомо про Сергія Міхєєва

У жовтні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України російському пропагандисту Сергію Міхєєву, який публічно підтримав збройну агресію РФ і закликав до повного знищення прикордонних міст в Україні.

Під час одного зі своїх виступів у червні 2023 року Міхєєв агітував перетворити Суми на так звану “мертву зону”, в якій узагалі “не має залишитися живих людей”.

Крім ворожих атак на Суми Міхєєв “пропонував” продовжувати регулярні повітряні удари по населених пунктах українського прикордоння до повного їхнього знищення, виправдовував та підтримував захоплення українських територій.

Йому загрожує до 10 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!