ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Сумщині журналісту після зйомок сюжету про незаконну вирубку лісу спалили авто

11.07.2018, 11:28
Фото - Денис Якименко

У місті Шостка (Сумська область) журналісту та керівнику сайту Шостка.Лайф Денису Якименку спалили автомобіль. Сталося це після того, як він повернувся із с.Собичеве зі зйомок про незаконну вирубку лісу.

Як повідомив регіональному кореспонденту ІМІ постраждалий, тему щодо незаконної вирубки лісу він розслідує вже протягом двох-трьох місяців. За цей час йому неодноразово погрожували.

Черговий раз Денис Якименко разом зі знімальною групою місцевої ТРК “Акцент” виїжджав на місце вирубки у с.Собичеве Шосткинського району 6 липня. Журналісти зафіксували, що лише близько 10% зрубаної деревини мають електронні чіпи, решта є необлікованою.

Того ж дня після повернення журналістів до Шостки о 22:30 в центрі міста було спалено особистий автомобіль Дениса Якименка ВАЗ-2108. Сам журналіст однозначно пов’язує інцидент зі своїм розслідуванням про незаконну вирубку лісу, яку, за його словами, “кришує” народний депутат по шосткинському округу Ігор Молоток.

За фактом підпалу поліцією порушено кримінальне провадження за ст. 194 ч.2 (Умисне знищення або пошкодження майна). За словами інспектора сектору моніторингу шосткинського відділу поліції Тетяни Меняйло, поліція поки не пов’язує цей підпал із журналістською діяльністю, але ця версія розглядатиметься в ході розслідування.

Нагадаємо, у ніч з 6 на 7 червня 2014 року сумській журналістці-розслідувачці Олені Адаменко було спалено автомобіль.

Liked the article?
Help us be even more cool!