ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині у сільраді напали на редактора місцевої газети

14.03.2018, 13:20
Павло Гунжель, фото - poltava.to

23 лютого у приміщенні Бутенківської сільської ради (Полтавська область) депутата сільради та редактора місцевої газети “Хроніки громад” Павла Гунжеля напали співробітники сільради, повідомляє “Полтавщина”.

За словами Гунжеля, 23 лютого у Бутенківській сільраді, після засідання депутатської комісії, на якій він заявив про розкрадання 100 тис. грн під час встановлення паркану на кладовищі в селі Бережківка, в коридорі з погрозами до нього підійшли заступник голови Бутенківської об’єднаної територіальної громади, член БПП Ігор Мостовий та керівник громадського формування по охороні правопорядку Василь Демченко.

Після погроз, за словами депутата, вони застосували до нього кулаки. Після побиття він звернувся до поліції з приводу перешкоджання депутатській та журналістській діяльності.

“Я виступаю і пишу статті з приводу корупційних діянь влади. Пишу про розкрадання глини, про те, як людей виганяють із землі під будівництво дороги з Дніпра до Решетилівки. На засіданні депутатської комісії розповів, як витратили 174 тис. грн на паркан, переплативши десь 100 тисяч”, - розповів Гунжель.

Також він повідомив, що 26 лютого невідомі вночі розбили вікна в його будинку.

“А після нападу на мене в сільраді, вже сьогодні (26 лютого - ред.), о третій годині ночі, невідомі побили цеглою вікна у моєму будинку, що в Бутенках, на вул. Шевченка, 45. Перед цим нападники знеструмили два вуличних ліхтаря”, - розповів він.

Постраждалий написав дві заяви до поліції.

В коментарі ІМІ депутат Бутенківської сільської ради та редактор газети Павло Гунжель повідомив, що пов’язує ці два інциденти з журналістською діяльністю.

“Я є депутатом і журналістом. Я виступив як депутат по матеріалам журналістського розслідування - крадіжка коштів, непрозорі схеми. Після засідання комісії я повернувся до сільради забрати відповіді на журналістські запити і на мене вчинили напад працівники сільради, які погрожували розправою. Я пробував вийти за межі приміщення - вони били в груди, били ногами. Побої не знімав, бо їх не видно, вони професійні міліціонери і знають куди бити і як”, - розповів ІМІ Гунжель.

Також він повідомив про напад на його будинок, де він проживає. “Невідомі особи почали бити вікна, я не знаю, я включив світло, можливо злякалися, але я не знаю до якої мірі вони готові були діяти. Ми проводимо багато розслідувань і я пов’язую це з журналістською діяльністю, тому що ми розслідуємо зараз корупцію в медицині, в Миргороді, Гадячі, Санжарах”, - розповів він.

Як повідомили ІМІ в Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області, за фактом умисного пошкодження майна журналіста розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 347-1 Кримінального кодексу України, а за фактом погроз та насильства щодо журналіста розпочато кримінальнене провадження за ч.4 ст. 345-1 ККУ.

Фото - "Полтавщина"

Liked the article?
Help us be even more cool!