ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На підтримку Сенцова підписалися понад 3500 світових діячів культури

05.02.2018, 16:00
Фото - Фейсбук Tatiana Shchur

До посольства Росії в Парижі 5 лютого передали звернення світових діячів культури із закликом звільнити засудженого в Росії українського режисера, кримчанина Олега Сенцова. Під остаточним варіантом петиції вдалося зібрати понад 3500 підписів. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Радіо Свобода.

Про початок збору підписів під петицією на підтримку Сенцова французькі письменники, філософи і діячі культури оголосили ще наприкінці листопада 2017 року.

“Його підписали філософи Славой Жижек, Сулейман Башир Діань, дуже відомі у Франції письменники Еммануель Каррер і Ані Ерно, польський театральний режисер Кшиштоф Варліковський, європейський політичний діяч Даніель Кон Бендіт, відомий як один з лідерів студентських заворушень 1968 року, теж підписав. Серед колег Олега Сенцова – кінематографістів, які поставили підписи під нашим листом,  – оскарівський лауреат Мішель Хазанавічус і класик французького кіно Бертран Таверньє”, – розповів ініціатор цієї кампанії, письменник і філософ Мішель Ельчанінофф.

Він розповів, що петиція була опублікована спочатку в газеті Libération, потім на сайтах “Нової газети” та польської “Газети виборчої”. Лист також підтримав міжнародний ПЕН-клуб.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!