ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кубані у школах ввели “інформаційні п'ятихвилинки”

06.09.2017, 15:13
Фото - yaplakal.com

Міністерство освіти Краснодарського краю Росії зобов'язало всі школи регіону щотижня проводити “інформаційні п'ятихвилинки” для обговорення поточних подій. Про це йдеться у відповіді відомства на запит “Югополіса”, повідомляє Медуза.

П'ятихвилинки вводять у всіх класах - з 1-го по 11-й. Заявлено такі теми п’ятихвилинок: “Слава Росії”, “Історія говорить”, “Новинний тиждень”, “На Кубані ми живемо”. У перших класах п'ятихвилинки почнуться з другої чверті, щоб дати дітям час на адаптацію.

Докладний зміст тем п'ятихвилинок не наводиться, але в міністерстві зазначили, що “новинний тиждень” школярі проводитимуть спільно з педагогами. Діти будуть готувати інформаційні виступи і обговорювати їх.

Директор туапсинської школи №5 Ігор Іванніков розповів “Еху Москви”, що п'ятихвилинки будуть присвячені і політичним подіям. За його словами, це була ініціатива чиновників. Іванніков вважає, що така робота не заважатиме освітньому процесу.

Раніше батьки заявили, що дітей змусять дивитися новини Першого каналу і переказувати їх у класі.

Згідно із законом “Про освіту”, вчителям заборонено займатися політичною агітацією або примушувати учнів до тих чи інших політичних переконань.

У Радянському Союзі в школах проводили уроки політінформації, на яких також обговорювалися політичні новини, що виходили в програмі центрального телебачення “Час” або в газеті “Піонерська правда”.

Liked the article?
Help us be even more cool!