ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кіровоградщині російський агент у власному гаражі облаштував "пункт спостереження" за ешелонами ЗСУ

На Кіровоградщині співробітники СБУ повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розташування та переміщення військової техніки СБУ російському агенту, який у власному гаражі зробив "пункт спостереження" за ешелонами ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Підозрюваний намагався дізнатись орієнтовну кількість особового складу та військової техніки підрозділів ЗСУ, які рухаються залізницею в напрямку східного фронту.

Найбільше росіян цікавила інформація про переміщення на передову українського важкого озброєння, зокрема танків, бойових машин піхоти та артилерійських систем.

"Щоб слідкувати за ешелонами ЗСУ, фігурант облаштував "спостережний пункт" у власному гаражі, що знаходиться поблизу залізничної станції. Крім того, він обходив місцевість і приховано фіксував місця базування українських військ під виглядом прогулянок пересічного громадянина. Для маскування злочинних дій зловмисник постійно змінював маршрути своїх розвідувальних вилазок, а отриману інформацію надсилав агресору з різних геолокацій", – розповіли в СБУ.

Співробітники СБУ викрили зловмисника і затримали його вдома. Російським агентом виявився місцевий житель, який майже 20 років проживав у Росії. Перед початком повномасштабного вторгнення він приїхав до України, щоб продати все своє майно і повернутися до Росії.

У травні 2023 року, коли чоловік ще перебував на Кіровоградщині, на нього вийшов російський куратор і запропонував співпрацю на користь окупантів.

Наразі затриманий під вартою, йому загрожує до 12 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!