ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині відкрито справу за фактом перешкоджання журналісту під час виборів до ОТГ

30.10.2017, 10:22
Фото - скріншот з відео

На Херсонщині поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання діяльності журналіста під час виборів в об’єднані територіальні громади. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Херсонській області.

За інформацією поліції, о 12:11 в чергову частину Білозерського відділення поліції звернувся 23-річний житель Херсона, який представився журналістом.

“Чоловік повідомив, що один із кандидатів у депутати організував на автобусі підвіз виборців до виборчої дільниці. Також заявник повідомив, що в ході бесіди з кандидатом та пасажирами останні перешкоджали проводити відеофіксацію даної події”, - йдеться у повідомленні.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Як повідомив представник ІМІ у Херсонській області, інцидент стався поблизу селища міського типу Білозерка, а перешкоджання зазнав журналіст Костянтин Риженко.

На своїй сторінці у Фейсбук Риженко повідомив, що він разом з активістами виявили підвезення виборців для голосування за чинного голову селищної ради Олександра Царюченка.

“У процесі зйомки при наданні посвідчення журналіста на мене напали люди з автобуса, забрали камеру і почали бити, на місце викликали поліцію за статтею 171 кримінального кодексу. Пізніше водій автобуса влаштував перегони і кидався з монтуванням на машину. Ось так почалися вибори в Білозерській ОТГ”, - написав журналіст.

У коментарі ІМІ Костянтин Риженко повідомив, що на нього напав кандидат у депутати ОТГ Олександр Савельєв.

“Він напав після того, як побачив, що я його почав знімати і задав питання про те, чи не порушує він закон про вибори, підвозивши виборців на дільницю, де він є кандидатом. Він почав виривати камеру і заламувати мені руку, після того як я вирвався, вдарив в спину, - розповів Риженко. - Я йшов з камерою в одній руці і посвідченням в іншій, і на відео чути про те, що я говорю, що маю право знімати, в цей момент показував посвідчення”.

Також на нього намагалася напасти невідома жінка, яку видно на відео, але журналіст встиг відскочити.

Liked the article?
Help us be even more cool!