ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (оновлено)

Фото – фейсбук-сторінка Юрія Бутусова
Фото – фейсбук-сторінка Юрія Бутусова

На фронті під Курдюмівкою (Донецька область) загинув фотограф Володимир Миронюк.

Про це повідомив головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов на фейсбук-сторінці.

Бутусов розповів, що Миронюк – громадянин США. У своїй країні багато років працював водієм-далекобійником. До України приїхав надовго, коли почався Майдан.

“Він не був професійним журналістом. Він не був професійним фотографом. Він не був професійним солдатом. Але його вражаючі фотографії бачили багато людей, і, щоб робити таке там, де він був на фронті, треба мати серце та витривалість воїна”, – написав Бутусов.

Він зазначив, що Миронюк бував на всіх ділянках фронту. В його архіві є унікальні кадри багатьох українських військових, портрети, за якими багато історій.

Бутусов зауважив, що останній репортаж Володимир Миронюк зробив кілька днів тому на позиції української піхоти, яку атакували росіяни та багато годин вели обстріл з “Урагану”. 

Миронюк загинув на передових позиціях під Курдюмівкою з фотоапаратом у руках, з кадрами останнього, найризикованішого репортажу...” – написав Бутусов. 

Він додав, що три дні тіло фотографа не могли забрати через щільний обстріл.

Головред Цензор.Нет зауважив, що Миронюк не раз брав участь у бойових діях як доброволець:

“За ним не треба було доглядати та охороняти. Він вів себе на фронті як звичайний боєць і таким чином мав можливості знімати там, де максимальний ризик”.

Ірина Ситнік головна редакторка видання “Петропавлівка.City” та газети “Степова зоря” в коментарі представниці ІМІ розповіла, що Володимир був позаштатним працівником видання, він фотографував, знімав відео. Вони разом їздили на позиції. Ірина писала тексти, Володимир – робив фото та відео.

“Володимир Миронюк не був військовим, він із 2022 року був вільним фотографом. Він українець, але жив у США і мав громадянство США. З ним ми познайомилися на початку 2023 року. Так ми й почали співпрацювати. Він мені також передав багато архівів своїх. Це відео, де і війна зафіксована, і воєнні злочини. Він не хотів, щоб це пропало, і після перемоги це можна буде показати. Дуже довго не могли знайти його документи, щодо нього було посвідчення редакції”, – розповіла Ірина Ситнік.

Вона також зазначила, що Володимир Миронюк не воював.

Фото – Петропавлівка.City

Володимира Миронюка знали за позивним Джон, у фейсбуці – WM Blood, йому було 59 років.

Церемонія і прощання з фотографом відбудеться 1 жовтня в Києві, на Байковому кладовищі, о 12:00.

За даними ІМІ, Володимир Миронюк став 67-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії в Україні. 

Liked the article?
Help us be even more cool!