ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині голова РДА нецензурно погрожував журналісту

02.04.2018, 16:36
Фото - Фейсбук "Сильні громади"

В Олександрівці (Донецька область) голова Олександрівської районної державної адміністрації Микола Мачульський погрожував координатору руху “Сильні громади” та позаштатному кореспонденту районної газети “Вісті Олександрівщини” Сергію Кайдашу. Про це повідомляється на сторінці руху у Фейсбук.

Інцидент стався під час святкування ювілею районної газети.

За словами Кайдаша, він вийшов з урочистостей у коридор школи мистецтв, назустріч йому йшли голова РДА Микола Мачульський, а також керівник Департаменту інформаційної та внутрішньої політики ДонОДА Людмила Биченко і журналісти з Краматорська.

“В їх присутності Мачульський погрожував Сергію Кайдашу з використанням ненормативної лексики. Голова РДА підійшов до Сергія, взявся двома пальцями за його підборіддя і став погрожувати”, - повідомляє рух.

Кайдаш наводить дослівно цитату Мачульського: “Слышь ты, сынок! Если ты продолжишь писать обо мне и моей работе дальше, я тебя разъ**у!”.

На це Сергій відповів: “Ви підбирайте слова і тримайте руки при собі. Я тут не просто як мешканець району, я журналіст”.

Представниця облдержадміністрації взяла Мачульського за плече, сказавши: “Миколо Івановичу, припиніть”, і відвела чиновника в бік.

Микола Мачульський очолює Олександрівську районну державну адміністрацію з травня 2014 року. Частина Олександрівського району разом із районним центром увійшла до складу Олександрівської об'єднаної територіальної громади. Перші вибори в цій ОТГ відбудуться 29 квітня.

В коментарі ІМІ Сергій Кайдаш повідомив, що інцидент стався 30 березня в школі мистецтв.

За його словами, свої матеріали про голову РДА він публікував на Фейсбуці, оскільки в газеті не хотіли їх друкувати.

“Я як журналіст останнім часом аналізував роботу Мачульского якраз. В газеті друкувати критичні матеріали не давали, поки вона була комунальною, а зараз, коли роздержавились, думаю, почну їх, окрім Фейсбуку, і в газету давати... Накинувся він на мене за підтримку в Фейсбуці переможців проекту “Український донецький куркуль”, проти яких Мачульский активно виступає. Також аналіз провальної роботи Мачульского на посаді голови району та інформацію з моїх джерел про вплив Мачульского на майбутні вибори до Олександрівської ОТГ”, - розповів він.

За фактом інциденту Сергій Гайдаш подав заяву керівнику місцевої прокуратури старшому раднику юстиції Ткачуку В.О.

“З поліцією мав справу колись, тому сенсу до них йти немає, і відразу в прокуратуру пішов”, - сказав він. При цьому він додав, що прокуратура вже запросила в редакції газети щодо нього інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!