ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині редактора районки побили і змусили звільнитися через статтю

26.07.2018, 10:03
Фото – Чернігівська ОДА

Редактора районної газети "Вісті Борзнянщини" Сергія Близнюка викликали 25 липня до районної державної адміністрації (РДА), яка є співзасновником газети, і попросили написати заяву на звільнення через статтю про літній православний табір від Української православної церкви Московського патріархату. Про це "Детектору медіа" повідомив Сергій Близнюк.

За словами Близнюка, його звинуватили в рекламуванні Московського патріархату. На “засіданні”, за його словами, знаходилися представники ВО “Свобода”.

"Мене викликав до райдержадміністрації керівник апарату, сказала, що там зібралися якісь громадські організації учасників АТО. Я одразу здогадався про що йтиметься, бо останнім часом всі різко негативно реагують на будь-яку згадку про Московський патріархат. В останньому номері ми опублікували матеріал, що Ніжинська єпархія організувала дитячий табір в одному із сіл району. Я прийшов у райдержадміністрацію, мені сказали писати заяву на звільнення. Я написав", – сказав редактор "Вісті Борзнянщини".

Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент у коментарі каналу "112 Україна" сказав, що також Сергія Близнюка в РДА "свободівці" побили за статтю, а написати заяву на звільнення змусили погрозами. Сергій Близнюк це підтвердив: "Так, отримав кілька ударів у приміщенні райдержадміністрації", – сказав журналіст.

Голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Денис Попов каже, що редактора не били, а заяву на звільнення він написав сам, вислухавши аргументи представників ВО "Свобода". "По-перше, на засіданні були не лише "свободівці", а й обурені українці, які живуть у Борзні, прийшли до редактора комунальної місцевої газети, тобто яка випускається коштом громади міста Борзна, й обурилися тому, що на шпальті було розміщено відверто антиукраїнську статтю. Журналіста ніхто не бив, звільнятися не змушував. Ми гадаємо, що він, вислухавши всі наші аргументи, сам вирішив звільнитися", – прокоментував "Детектору медіа" Попов.

У приймальні Борзнянської райдержадміністрації "Детектору медіа" телефоном підтвердили, що перший заступник голови РДА Олександр Максимов проводив учора спільний захід із представниками громадськості, але про інцидент нічого сказати не змогли. Зв’язатися з Олександром Максимовим не вдалося, оскільки він не був на місці. Голова РДА Віра Проскура перебуває у відпустці.

Співзасновниками газети "Вісті Борзнянщини" є Борзнянська районна рада і Борзнянська районна державна адміністрація. Нині в Україні триває реформа державної та комунальної преси. За даними Державного комітету телебачення і радіомовлення, газета "Вісті Борзнянщини" обрала реформування на другому етапі (до кінця 2018 року) у такий спосіб, коли органи влади виходять зі співзасновників, а члени трудового колективу перетворюють редакцію на суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості.

Liked the article?
Help us be even more cool!