ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На блокпості під Мар’їнкою виник конфлікт між поліцією та журналістами 1+1

07.07.2017, 09:59

6 липня на блокпості під Мар’їнкою (Донецька область) виник конфлікт між поліцейськими та журналістами одного з центральних телеканалів. За фактом конфлікту керівництво Головного управління Нацполіції в Донецькій області ініціювало службову перевірку. Про це повідомляється на сайті ГУ НП в Донецькій області.

У поліції заявляють, що причиною конфлікту стала відмова журналістів проходити стандартну процедуру перевірки.

“Інцидент трапився під час проходження представниками ЗМІ контролю на блокпості під Мар’їнкою, який розташований на лінії розмежування. Стратегічний об’єкт блокує вихід на непідконтрольну територію злочинцям та попереджує потрапляння бойовиків у мирні українські регіони.

В ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки, через що і сталася конфліктна ситуація”, - повідомили в поліції.

Працівники поліції прийняли заяву від представників ЗМІ, яка зареєстрована в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення та інші події. За фактом розпочато службову перевірку для встановлення всіх обставин події, в ході проведення якої буде надано оцінку діям кожної сторони, встановлено законність дій працівників поліції та прийнято обґрунтоване рішення, зазначили в поліції.

У поліції зазначили, що працівники поліції мають право перевіряти у громадян і посадових осіб документи, що посвідчують особу, а в разі відсутності документів - затримувати їх для встановлення особи, здійснювати особистий огляд громадян, огляд речей, що при них знаходяться, транспортних засобів та речей, які ними перевозяться (ст. 15 Закону України “Про боротьбу з тероризмом”.

Разом з тим речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив “Українській правді”, що мова йде про знімальну групу телеканалу 1+1.

“Такий інцидент дійсно мав місце. Він виник тому, що знімальна група справді має дозвіл на зйомку в зоні АТО, але для зйомки прифронтового блокпосту необхідний окремий дозвіл”, - пояснив він.

Тракало повідомив, що в ході об’єктивної й чесної службової перевірки буде дана оцінка діям усіх сторін конфлікту.

“Ми дуже поважаємо роботу журналістів, зокрема тих, які працюють у зоні АТО, ризикуючи своїм життям, але водночас закликаємо журналістів з розумінням поставитись і до роботи поліцейських, які стоять на прифронтовому блокпості, куди дуже часто прилітають снаряди, і також ризикують своїм життям”, - додав він.

Пізніше прес-служба телеканалу 1+1 повідомила, що у складі знімальної групи ТСН, яка стала учасником інциденту, була спеціальний кореспондент новин Наталія Нагорна.

У прес-службі закликали правоохоронців до справедливого розгляду справи та висловили сподівання на швидке врегулювання ситуації.

“У свою чергу телеканалу 1+1 шкода, що журналісти, які, ризикуючи своїм життям, щодня інформують країну про події у гарячих точках України, мають стикатися з такими ситуаціями”, - зазначили на каналі.

Фото - Главком

Liked the article?
Help us be even more cool!