ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС наголошує, що Янукович переніс спілкування зі ЗМІ в резиденцію

02.10.2012, 00:31
В Міністерстві закордонних справ України наголошують, що президент Віктор Янукович в США мав спілкуватися з журналістами лише один раз, що і відбулося. Про це йдеться у коментарі постійного представництва України при ООН, яке наводить МЗС.

"Програмою перебування президента у Нью-Йорку був передбачений лише один підхід до українських журналістів, але для цього було заздалегідь передбачено два місця: або ж штаб-квартира ООН, або ж резиденція Глави держави", - йдеться у коментарі.

"Це робилося свідомо, адже на день прильоту української делегації час і місце частини запланованих заходів та зустрічей знаходилися у стадії остаточного узгодження", - пояснили у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, на прохання офісу Генсекретаря ООН, секретаріатів президента Австрії та Генсекретаря НАТО були змінені час і місце їх зустрічей з Януковичем, що, в свою чергу, і "призвело до рішення провести запланований підхід до української преси в резиденції президента не 26, а 25 вересня".

"В час, раніше передбачений для підходу до преси в ООН 26 вересня, відбулася зустріч Януковича з президентом Австрії", - пояснили в постійному представництві.

"Навіть у сталому графіку засідань Ради Безпеки ООН існують постійні зміни, пов’язані з характером дискусій та важливістю питання. Це, в свою чергу, призводить до того, що пресі доводиться чекати на коментарі після засідань годинами, а іноді навіть залишатися і без них", - додали в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Радіо Свобода повідомило, що "заздалегідь заплановану й своєчасно оголошену прес-конференцію президента Віктора Януковича у США несподівано скасували".

Прес-служба Адміністрації Президента України у своєму листі до Радіо Свобода заявила, що ця інформація, про яку Радіо Свобода повідомило напередодні, «не відповідає дійсності».

Прес-офіс секретаріату ООН підтвердив на прохання Радіо Свобода, що підхід до преси президента України Віктора Януковича, запланований на 26 вересня у Нью-Йорку, було скасовано «в останню хвилину з невідомих причин».

 

Українська правда

 
Liked the article?
Help us be even more cool!