ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мультимедійна платформа іномовлення України отримала погрози про вибухи на її території

Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” отримало 13 грудня кілька анонімних телефонних дзвінків з погрозами вибухів на його території, а також у готелях та закладах освіти Києва.

Про це повідомляється на сайті телеканалу “Дім”, який входить до структури Мультимедійної платформи іномовлення України.

Погрожував невідомий чоловік, який кілька разів телефонував за офіційним номером приймальної мовника. Також він вимагав припинити трансляцію телеканалу FreeДом у YouTube. 

Медіа звернулося до правоохоронних органів. Співробітники мовника були евакуйовані з потенційно замінованих приміщень. За місцем можливих замінувань працюють правоохоронні органи та відповідні екстрені служби. 

Як зазначає мовник, зараз трансляція телеканалів “Дім” і FreeДом здійснюється відповідно до програмної сітки.

Мовник нагадав, що раніше телеканал FreeДом, який мовить з метою донесення правди про війну Росії проти України та протидію російській пропаганді й орієнтований на російськомовну аудиторію за межами України, неодноразово ставав об’єктом атак російських хакерів. 

Як повідомляв ІМІ, у липні 2022 року росіяни декілька діб атакували платформу іномовлення, щоб заблокувати російськомовний марафон FreeДом. Також у липні була зірвана пряма трансляція марафону FreeДом на платформі YouTube через масові скарги на контент про порушення авторських прав.

Марафон FreeДом – це щоденний телевізійний інформаційний проєкт, який виходить російською мовою і виготовляється як ДП “МПІУ”, так і партнерськими медіагрупами: Медіа Група Україна, Starlight новини, “Інтер Медіа Груп” та 1+1 медіа.

Державний телеканал іномовлення UATV змінив назву на FreeДом – мовить російською з покриттям понад 60 країн світу. Канал “Дом” –  російськомовне мовлення каналу започатковано 2020 року для аудиторій на тимчасово окупованих територіях України.

Liked the article?
Help us be even more cool!