ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мукачівська чиновниця поскаржилась до КЖЕ на дії редакторки “Сила народного контролю - Чоп”

15.12.2017, 11:10
Лариса Ступак. Фото - Мукачево.нет

Начальниця Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради Закарпатської області Наталія Зотова звернулась до Комісії журналістської етики (КЖЕ) зі скаргою на дії редакторки газети ГО “Сила народного контролю - Чоп” Лариси Ступак. Зотова вважає поведінку Ступак такою, що порочить її честь, гідність та ділову репутацію, а також порочить гідність професії журналіста, та просить КЖЕ надати оцінку діям редакторки. Відповідну копію скарги начальниця управління надала ІМІ.

У скарзі зазначено, що Лариса Ступак, завітавши 11 та 17 жовтня 2016 року до управління і діючи як журналіст, “поводилася не професійно, не коректно, не етично”, висловлювалась на адресу Зотової та працівників установи “репліками, які принижують їх честь, гідність та ділову репутацію”.

Зокрема, Зотова наводить фрази, які Ступак дозволяла собі як журналісту висловлювати. “Ідіть додому, куколка ти моя, якщо ти не розумієш з першого разу, то попроси Бандурчак роз’яснити, пропоную пройти судово-медичну експертизу на вживання наркотичних та алкогольних засобів, ви брехуха, ганьба Зотовій, вона не знає законів, моя думка, що ви любите дєвочок і ви лесбіянки, ви брешете і вам тут не місце, ідіть працювати, закрийте рота”, - йдеться у скарзі.

Також начальниця управління зазначає, що журналістка газети ГО “Сила народного контролю - Чоп” поводила себе “некоректно, нахабно, зверхньо, намагалася вивести з рівноваги мене та весь колектив УПСЗН вибірковим цитуванням, що призводило викривлення змісту розмови”.

“Ступак Л.В. переходила всі грані розумності та морально-етичних принципів, провокуючими питаннями особистого характеру – “що там з вашим чоловіком, ви розведені, а майно чоловіка ви включили до декларації?” - йдеться у скарзі.

Також у скарзі Зотова зазначає, що Ступак неодноразово поширювала в інтернеті, зокрема на Youtube Facebook, відеоролики з назвою: “Курятник”, “Відьми”, “Ящик Пандори”, “Прийом веде Наполеон”, “Зотова, іди працюй”, “Хрестоматійна Зотова”.

“Вважаю поведінку журналістки Ступак Л.В. таку, що порочить честь, гідність професії журналіста, знижує рівень довіри журналістів між суспільством, своїми діями Ступак Л.В. принижує  мою честь, гідність та ділову репутацію серед моїх підлеглих та серед жителів міста Мукачева, оскільки я є публічною особою, представником  установи, до якої звертаються велика кількість населення.

У зв’язку з вищенаведеним, прошу надати оцінку діям редактора газети ГО "Сила народного контролю - Чоп" Ступак Ларисі Вікторівні, перевірити діяльність згаданого видання, та, в разі підтвердження викладених мною фактів, притягнути її до відповідальності”, - йдеться у скарзі Наталі Зотової до КЖЕ.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня Мукачівський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області відкрив кримінальне провадження щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста за ч. 3 ст. 171 Кримінального Кодексу України. Справу відкрито за заявою головної редакторки газети “Сила народного контролю – Чоп” Лариси Ступак щодо ненадання доступу до публічної інформації начальницею управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міськради Наталією Зотовою.

Наталя Зотова зазначила, що надає вчасно відповіді на інформаційні запити Лариси Ступак. Водночас Зотова зауважує, що, згідно з законодавством, вона не має права розголошувати персональні дані осіб, про які запитує редакторка. Також Зотова вважає, що Лариса Ступак займається медіакілерством.

Коментуючи звернення начальниці управління до КЖЕ, Лариса Ступак зазначила ІМІ, що їй важливо отримати запитувану інформацію від міськради,  “а мою поведінку нехай обговорюють хоч на засіданні Верховної Ради, хоч в ООН, хоч на з’їзді партії “Єдиний Центр”.

“Ну це ж смішно. Дорослі люди, державні службовці, не надають інформації на запити журналіста через... неетичну поведінку запитувача. До речі, якщо звернення до КЖЕ є підставою для ненадання інформації журналісту, то цей факт також потрібно оприлюднити. Щоб усі чиновники, що полюбляють приховувати інформацію, знали, до кого звертатись. Мені важливо отримати  запитувану мною інформацію, якої я не можу отримати вже більше року. А мою поведінку нехай обговорюють хоч на засіданні Верховної Ради, хоч в ООН, хоч на з’їзді партії “Єдиний Центр”. Неправомірні дії вказаних чиновників досліджуються в рамках кримінальних проваджень. За результатами яких будуть прийняті рішення”,  - сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!