ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міська рада Кропивницького планує запровадити акредитацію для журналістів

09.08.2017, 13:03
міська рада Кропивницького

Міська рада Кропивницького після багаторічної перерви вирішила повернутись до практики акредитування журналістів. Відповідну інформацію у закритій журналістській групі в мережі Facebook оприлюднив начальник відділу по роботі із засобами масової інформації Сергій Якунін. Про це повідомляє представник ІМІ у Кіровоградській області.

“Друзі, для зручності вашої і нашої відроджуємо процедуру акредитації при міській раді. Вона буде простою. Зразок Заяви подаю тут. Для уточнення можна телефонувати. Прошу до кінця тижня занести нам у відділ заяви. фото і копії. Дякую”, - написав посадовець.

До заяви працівникам ЗМІ пропонують додати дві фотокартки 35х45, копію посвідчення журналіста та копію паспорта.

Місцеві медійники без ентузіазму сприйняли новацію. одразу відреагувавши на інформаційний пост негативними коментарями.

“Абсолютно непотрібний крок... ми нормально співпрацюємо і без акредитації. цікаво, кому це така ідея прийшла?”, - написав журналіст видання “Перша електронна газета” Дмитро Васильєв.

Прокоментував ситуацію з акредитацією й медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний: “Такого роду акредитація не порушує прав журналістів та чинного законодавства України за умови, що також буде дотримуватися вимога, з приводу того, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень (положення статті 26 Закону про інформацію).

Тому за умови дотримання чинного законодаства - відсутність акредитації жодним чином не може ускладнити журналістам процедуру роботи в раді. Акредитація не може бути обов'язковим атрибутом зобов'язального характеру, а є виключно добровільною процедурою для покращення процедури співпраці.

Важливо також, щоб нововведення мали під собою нормативне підгрунття, у вигляді відповідних змін до Регламенту роботи ради, а також відповідного положення про порядок акредитації чи змін та доповнень щодо такої процедури у Регламенті ради”.

Як повідомляв ІМІ, органи місцевого самоврядування не мають права забороняти журналістам відвідувати засідання, а акредитація — це процедура для спрощення роботи журналістів, а не обмеження, і її відсутність не може бути причиною недопуску представників ЗМІ. За перешкоджання роботі журналістів передбачена кримінальна відповідальність.

Liked the article?
Help us be even more cool!