ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони заявляє, що не володіє інформацією про співпрацю Асєєва з розвідкою

27.08.2018, 11:48
Фото - скріншот з відео Росія 24

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що не володіє інформацією про полоненого бойовиками журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який в інтерв’ю каналу “Россия 24” “зізнався” в “шпигунстві” на користь ГУР Міноборони. Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит “Детектора медіа”.

“У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в межах компетенції опрацьовано Ваш запит. За результатами проведеної роботи повідомляємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України не володіє запитуваною Вами інформацією, тому, згідно з пунктом 1 частини першої статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, Вам відмовлено в задоволенні запиту на інформацію”, – йдеться у відповіді Міноборони.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня телеканал “Россия 24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия 24”.

20 серпня Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити.

20 серпня журналісти, українські медійні та правозахисні організації висловили глибоке обурення появою матеріалу зі Стасом Асєєвим і вважають, що задля випуску “зізнання” до нього було застосовано заходи фізичного або психологічного впливу.

Засудили російський канал за “інтерв’ю” зі Станіславом Асєєвим “Репортери без кордонів” та Комітет захисту журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!