ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінʼюст хоче конфіскувати майно родини колаборанта Євгена Балицького

Родина колаборанта Євгена Балицького. Фото – колаж Міністерства юстиції України

Мінʼюст подав до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення на користь держави активів колаборанта із Запорізької області Євгена Балицького, його батька Віталія Балицького та його сина Олександра Балицького. Йдеться про пункт 1-1 частини 1 статті 4 Закону України "Про санкції", повідомила пресслужба Мінʼюсту.

У міністерстві нагадали, що Євген Балицький – колишній депутат Верховної Ради України. Після повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну окупанти призначили його "губернатором Запорізької області".

"На цій "посаді" він активно співпрацює з Росією. Зокрема, він організовував псевдореферендум про приєднання Запорізької області до РФ, а станом на сьогодні він курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в медіа проросійську пропаганду", – зазначили в міністерстві.

Щодо батька Балицького, то в Мінʼюсті зазначили, що той надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам РФ для виготовлення та ремонту озброєння.

А син Балицького, за інформацією Мінʼюсту, вступив до проросійського воєнізованого угруповання і бере участь у війні на боці РФ проти Збройних сил України.

Стаття, яку міністерство просить застосувати до Євгена Балицького, передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Як повідомляв ІМІ, з 1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий пропагандистський телеканал "ЗаТВ". Студію телеканалу відкрили окремо від ТРК "Мелітополь" (TVM) і "МТВ Плюс". Її відкрито під захопленою телевежею, розташованою в Мелітополі. Хоча ТОВ "Телерадіокомпанія МТВ-ПЛЮС", згідно з даними Опендатабот, належить саме колаборанту Євгену Балицькому. Саме його ТОВ "ЛІГІОН" є 100-відсотковим власником телекомпанії. 

У червні 2023 року Комунарський районний суд міста Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах влади окупаційного голову підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького.

Liked the article?
Help us be even more cool!